CJ Vrancea încredințează direct o lucrare de peste 25.000 de euro pentru studierea terenului între Domnești Târg și Pădureni

Consiliul Județean Vrancea nu se zgârcește la bani publici când vine vorba de lucrări, nici măcar, sau mai bine spus cu atât mai puțin când vine vorba despre sumele încredințate direct. Pentru județul nostru, un kilometru de drum județean costă 7.000 de lei numai când vine vorba despre studii. Sau cel puțin aceasta reiese dintr-o încredințare directă a CJ Vrancea pentru servicii de proiectare pentru studii de teren și documentație de avizare lucrări de intervenții (D.A.L.I) pentru „Modernizare infrastructură rutieră de E85(DN2) 205 H”. Conform indicațiilor, studiile de teren vor urmări mai multe componente: topografică, geotehnică, hidrologică și de trafic. În concret, în urma studiilor ar urma să se stabilească ce lucrări trebuie și pot fi făcute pe o porțiune din DJ 205H, între localitățile Domnești Târg - Domnești Sat - Pufești - Ciorani - Călimănești - Pădureni. În total, 17  kilometri. De aceea suma totală oferită pentru lucrare și pentru care s-a înscris EVALCONS TECH, societate din Bacău, ajunge la 119.000 lei fără TVA.

Prețul e unul uzitat pe piață, societatea câștigând și în trecut câteva încredințări directe de la CJ Vrancea pentru același tip de lucrări. Mai mult i-a plătit CJ atunci când a venit vorba de studiile pe DJ 205L, „zonă de drum județean afectată de fenomene deosebite”. Aici, Evalcons a studiat un singur kilometru de drum, pentru o nimica toată: 98.000 de lei fără TVA, ceea ce a însemnat întreaga licitație!

Adauga comentariu