CJ Vrancea explică ce face cu banii pe 24 ianuarie. Care va fi programul

Peste un milion de lei sunt investiți de Consiliul Județean Vrancea pentru comemorarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Instituția promite „ample manifestări” pentru joi, 24 ianuarie 2019, unde specialiștii au calculat că vor participa „peste 10.000 de români din zona de Sud-Est a României”. Pe lângă banii alocați spectacolului propriu-zis, CJ Vrancea a dat mână cu mână și cu ziarul România Liberă, care a acceptat să realizeze o ediție specială, dedicată evenimentului.

Consiliul Județean Vrancea a gândit un program care se va derula pe tot parcursul zilei de 24 ianuarie. Ziua va începe cu un simpozion dedicat acestui important moment din istoria modernă a României, organizat de către Muzeul Vrancei, instituție în subordinea Consiliului Județean Vrancea, după care va avea loc lansarea unei colecții filatelice realizată în parteneriat cu Romfilatelia.

Începând cu ora 15.00, în Piața Unirii din municipiul Focșani va avea loc o ceremonie militară care va cuprinde un exercițiu de Drill Team, după care artiștii Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Veta Biriș, Nicolae Botgros, Nicolae Furdui Iancu vor susține un moment artistic de evocare a Unirii Principatelor Române. După tradiționala Horă a Unirii, evenimentele din Piața Unirii vor continua cu o paradă de tehnică militară.

Vă așteptăm să veniți în Vrancea, la Focșani, să dăm mână cu mână cei cu inima română să-nvârtim hora frăției pe pamântul României!”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Adauga comentariu