CJ Vrancea dă note de presă prin care angajații încearcă să ascundă gunoiul sub preș. Uită să spună de ce termenul de 31 decembrie 2018 nu a fost respectat, termen avansat de aceeași instituție!

Gunoaiele Vrancei se vor strânge de îndată iar viaţa locuitorilor se va îmbunătăți. Ne asigură cu toată responsabilitatea conducerea Consiliului Judeţean Vrancea, cu referire la proiectul Vrancea Curată. Într-o „notă de presă”, cetăţenii judeţului Vrancea sunt informați că „nu există probleme referitoare la procedurile de licitație a contractului și a studiului de fezabilitate, a cheltuielilor privind publicitatea și contractarea firmelor de către autoritatea publică județeană, aşa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în mass media, prin intermediul unor informaţii lipsite de responsabilitate, menite să inducă în eroare opinia publică”. Cât pe ce să credem și să ne facem mea culpa, dacă nu ar fi un mic amănunt, insignifiant.

Chiar dacă ieri ni se servea că Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Vrancea - pe scurt Vrancea Curată, are „termen de finalizare decembrie 2019”, pe aceeași pagină oficială a CJ Vrancea putem citi că, de fapt, va fi gata pe 31 DECEMBRIE 2018!

Nu a fost anunțat alt termen, nu a fost modificat nimic. Abia ieri, „comunicatorii” pricepuți ai CJ Vrancea au menționat ceva despre acest banal aspect în „nota” publicată. „Proiectul co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune şi implementat de Consiliul Judeţean Vrancea nu a fost scos la licitație, acesta fiind prelungit conform actului adițional nr. 1/18.12.2018 la contractul de finanțare nr.124/20.09.2017 şi are termen de finalizare data de 31 decembrie 2019. În prezent, stadiul de realizare al proiectului este de 95%”.

Când anume termenul de finalizare al proiectului a fost schimbat cu un an? Iar dacă cei din conducerea CJ Vrancea nu au sesizat acest lucru, poate nu ar strica să mai arunce din când în când un ochi pe site. Și să ia măsuri. Pentru buna informare a opiniei publice, desigur. Nu mai vorbim de faptul că pe pagina unei instituții publice, o instituție care reprezintă interesele tuturor cetățenilor județului, prezentarea proiectului este o înșiruire de informații care se repetă. Într-adevăr, opinia publică trebuie să fie bine informată. Dar când angajații unei instituții habar nu au ce fac și ce scriu, este greu de ținut pasul.

Adauga comentariu