CJ Vrancea dă liber la anonimizarea declarațiilor, ANI are altă părere. Interesele secretarului județului, publicate pe site-ul de Integritate

Surprize surprize de la Agenția Națională de Integritate, după ce funcționarii Consiliului Județean Vrancea s-au decis, în frunte cu șeful cel mare, să-și treacă la secret câștigurile. Pe lista secretoșilor se află și secretarul județului, Raluca Tatiana Dan. Și nu doar declarațiile completate pe 2018 sunt secret de stat, ci și cele din anii anteriori, începând cu 2009.

După cum bănuiam, ANI nu are aceeași opinie privind deciziile arbitrare de anonimizare. Dovada e aceea că, în urmă cu câteva zile, pe site-ul de Integritate au început să apară, timid, câteva documente, care, logic, sunt PUBLICE. Un prim pas: declarația de interese a secretarului județului, completată încă din 15 iunie 2018. O fi ajuns la ANI, dar ajunge mai greu la CJ Vrancea, cine știe?

Dat fiind că nu este un secret ce face secretarul județului, ne permitem să devoalăm că, în calitate de funcționar public, Raluca Dan a fost retribuită în 2017 și de CUP SA și CUP Salubritate. Asta, conform datelor completate în vară: președinte al Consiliului de administrație al CUP SA și agaman la CUP Salubritate, dar și membru CD AFM și expert formare profesională la UNCJR. Totodată, domnia sa este și avocat pe tabloul incompatibililor „pentru perioada în care este deținută funcția publică de secretar al județului”.

O altă precizare interesantă în declarația de interese PUBLICĂ pe site-ul ANI este și la rubrica contractelor obținute de rudele Ralucăi Dan. Aici aflăm că societatea condusă de tatăl său a avut în 2017 nu mai puțin de șase contracte cu instituții ale statului, pentru „prestări servicii”. După cum este completat în declarația PUBLICĂ, tatăl Ralucăi Dan este la fel de secretos în ceea ce privește veniturile. Nu i-a comunicat fiicei sale cât a câștigat din aceste contracte.

Adauga comentariu