Ciucă și-a depus mandatul

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul după ședința PNL. Decizia a explicat acesta vine după ce a văzut că PSD și USR i-au închis ușa pentru un guvern minoritar.

"Am pornit în toate demersurile de la realitate. Am sperat să reușesc să cristalizez o soluție politică. Au fost 2 decizii azi ale celor 2 partide, care au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar. Am să-mi depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile din partide trebuie să fie pe dialog. Este o decizie pe care nu o ia PNL, președintele va decide pe cine va propune", a spus Nicolae Ciucă.

Biroul executiv al PNL-știlor s-a reunit în această seară, context în care Nicolae Ciucă și-a anunțat intenția de a-și depune mandatul.

De altfel, PNL Satu Mare a propus ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul. 

Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Judeţean a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern.

De asemenea, el a afirmat că orice amânare a rezolvării crizei politice va genera noi probleme, care îi vor afecta pe cetăţenii României.

În cadrul ședinței BEx de luni seară, PNL-știi au luat în calcul și o flexibilizare în privința negocierilor. 

Ciucă nu și-a asigurat până în prezent o susținere parlamentară pentru un guvern minoritar PNL - UDMR, astfel încât șansele ca guvernul său să treacă de votul din Parlament sunt reduse.

Potrivit discuțiilor din ședința BEx, există posibilitatea ca Ciucă să fie din nou desemnat premier de Klaus Iohannis, dar de această dată ar urma să beneficieze de un mandat de negociere flexibil, care să includă toate forțele politice, cu excepția AUR.

În ședința PNL-iștilor ar fi fost propusă și excluderea lui Ludovic Orban din partid, propunere susținută de Emil Boc și Gheorghe Flutur.

Adauga comentariu