Cîțu l-a demis pe Stelian Ion că a mințit ca o servitoare că nu a primit actele în original la ”OUG Saligny”. Nici o noutate, Boc îl susține pe Cîțu. Pleacă USR PLUS de la ciolan?

Florin Cîțu l-a demis pe ministrul USR PLUS al Justiției, Stelian Ion, din cauză că nu a desființat Secția Specială și pentru că „nu și-a impus proiectele”. În realitate bătălia este pentru banii din noul PNDL numit ”OUG Saligny”. Ozice și Kelemen Hunor, președintele UDMR: “la un moment dat ne-au (USR PLUS – n.red.) şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ»”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a transmis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

„Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion. Nu voi accepta niciun ministru care să se opună modernizării României. Stelian Ion nu și-a impus proiectele, precum desființarea Secției Speciale. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii din coaliție.”, a declarat Cîţu, miercuri, la Guvern.

Decizia vine după ce miercuri, pe ordinea suplimentară de zi a ședinței de guvern, premierul Florin Cîțu a introdus un punct privind aprobarea programului de investiții Anghel Saligny, văzut de cei de la USR PLUS drept un PNDL 3, program menit sa finanțeze investițiile din mediul rural.âMembrii USR-PLUS au condiționat aprobarea proiectului de investiții prin desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), una dintre reformele asumate de coaliție care trenează.

Reacția USR PLUS: ”Luați-mă de la guvernare, că o omor!”

 

Cei de la USR PLUS au pus aceeași placă ca șa remanierea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu: rămân la guvernare cu PNL și UDMR, dar fără Cîțu.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri seară, că premierul Florin Cîţu nu poate conduce un Guvern, motiv pentru care ar trebui să demisioneze, acuzându-l totodată de „cinism şi rea voinţă”.

„Florin Cîţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîţu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook, după declaraţia premierului privind revocarea ministrului Justiţiei.

Liderii USR PLUS au decis la ședința de miercuri noapte să ceară în coaliția de guvernare schimbarea premierului Florin Cîțu. În caz contrar, parlamentarii USR PLUS vor susține o moțiune de cenzură, potrivit unui comunicat de presă.

USRPLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu

USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Adică: ”Bla-bla-bla”, ca data trecută.

Nici o noutate, primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, îi ia apărarea premierului

„E normală remanierea unui ministru care sfidează premierul, care sfidează România.”

Propunerea de ministru interimar la Justiție este Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

PS: Oricum constatăm că s-au terminat toate problemele sociale ale României care ar fi trebuit discutate în ședința de Coaliție de guvernare: facturile umflate cu pompa cică de ”piața liberă”, milioanele de români rămași fără slujbă șamd. Nu ce o țin langa de gard ăștia de la USR PLUS: desființarea SIIJ.

Desființarea SIIJ nu ține de foame.

Adauga comentariu