Cine va fi următorul purtător de cuvânt al IPJ Vrancea? Este sau nu cu „dedicație specială” ?

Inspectoratul de Poliție Vrancea s-a hotărât să profesionalizeze, dacă ne putem exprima astfel, funcția de purtător de cuvânt. Concret, IPJ renunță la delegarea sarcinilor din acest domeniu sensibil către alți ofițeri și angajează un „meseriaș” care să poată ține în frâu curiozitatea mass-media din județ. Ce-i drept, poate că asta este o idee excelentă de a repune pe picioare un compartiment extrem de valoros în interiorul unei instituții cum este poliția.


Pe de altă parte, ne-a ajuns la urehi zvonul că noul concurs ar fi de fapt „o servită”, cu mai mulți candidați pe post de țintă falsă și unul care merge la sigur, cu chinta roială în manșetă. Mai mult, candidatul-cîștigător ar proveni chiar din rândurile jurnaliștilor locali, practică folosită de prea mult timp pentru ocuparea postului de purtător de cuvânt în instituțiile bugetare. Așadar, candidează cine vrea, iese cine trebuie, așa cum bine a pomenit Nenea Iancu.


Era și firesc ca la auzul unui astfel de zvon să încercăm procedeul numit „ruperea pisicii în două” și am sunat la singurul om în stare să ne lumineze nedumerirea: comandantul IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica. Șeful tuturor polițiștilor din provincia europeană amintită a părut surprins să afle că în anul de grație 2019 mai pot apărea astfel de bârfe, mai ales cînd este vorba de o „recrutare” în nobila castă a polițiștilor.


Extrem de amabil și politicos, șeful IPJ a ținut să ne asigure că zvonul cu pricina nu poate fi adevărat și că viitorul concurs va fi unul „pe bune”.
 

„Postul este scos la concurs și șansele sunt egale pentru toți concurenții care se vor înscrie. Că sunt șanse egale pentru toată lumea pot să vă confirm sută la sută. Nimeni nu va fi avantajat, nimeni nu va fi dezavantajat. Concursul se va desfășura probabil la Școala de Poliție de la Cîmpina, comisiile sunt formate din profesori de la Academia de Poliție, școala de la Câmpina sau de la alte școli, transparența este totală, profesorii sunt aduși acolo cu 24 de ore înainte iar subiectele vor fi făcute acolo și trimise prin dispecerate după ce intră în sală concurenții și comisiile. Eu spun că acest concurs va fi sută la sută corect”, a declarat pentru Știri de Focșani comisarul șef Remus Nica.

Și totuși...umbra îndoielii planează printre noi. De 30 de ani (dacă luăm în calcul doar istoria post-revoluționară a României) toată lumea știe că aproape toate posturile călduțe (și mai puțin călduțe), ba chiar și unele reci din instituțiile publice, adică bugetare, sunt ocupate pe relații și șpăgi. Acest lucru poate fi negat doar de cei amestecați în astfel de povești triste. Noi, bunăoară, îi acordăm totală încredere șefului poliției vrâncene și așteptăm rezultatul concursului cu nerăbdare.

 

Adauga comentariu