Cine râvnește la scaunul de primar al orașului Panciu sau... „o floare cu trei grădinari”

Anul viitor  anunță o competiție destul de strânsă la primăria din Panciu, cu posibile lovituri sub centură. Poate că este pentru prima oară când Iulian Nica are adversari în lupta pentru ocuparea scaunului de primar, gând care îl face să transpire discret la subraț. De ceva vreme, prin împrejurimile directe ale orașului Panciu se aude că Iulian Nica, cel care se consideră moștenitorul de drept al primarului Iooon Petre, va avea de înfruntat nu unul, ci doi contracandidați.


Grosimea acestei glume a început să-l deranjeze în părțile moi și pe Iulian Nica. După năpasta cu neregulile de la primărie, acum îi cade plocon cu greutate și la alegerile locale de la anul. Se pare că omul nu a fost atât de tare pe cât a crezut nănașul său într-ale politichiei, stimabilul defunct Ion Petre. Slăbiciunea sa de a se menține pe scaun a fost rapid adulmecată de doi oameni cu multă greutate în podgoria din Panciu: fostul deputat de două mandate Ciprian Nica și doamna de business Elena Stoica, actualmente consilier județean.


Deocamdată cele trei grupări rivale își dau tacticos târcoale. Nimeni nu s-a aruncat fățiș în luptă, fiecare așteptând momentul prielnic pentru a face pasul în față. Desigur, după cum poate fiecare bănui, un cuvânt greu de spus îl va avea și președintele PSD, Marian Oprișan, întrucât toți cei trei posibili viitori candidați fac parte din Partidul Social Democrat.


Nu se știe pe ce „cal” se va miza de la centru, însă, se prea poate ca Iulian Nica să fie tras pe linie moartă dacă dosarul de la Panciu se va dovedi a fi unul care să dea bătăi de cap. Oricum, cum ar arăta cursa electorală de la Panciu cu trei candidați PSD: Iulian Nica, Ciprian Nica și Elena Stoica?     

 

Adauga comentariu