Cine poartă căciulița roșie cu clopoțel în USR Focșani?

Anul trecut, în luna august, USR Vrancea a luat decizia civică de a se opune fățiș intenției familiei Duță de a ridica un bloc de locuințe chiar lângă clădirea istorică a fostului Tribunal Vrancea. Lăudabilă, de altfel, intenția organizației a părut la început să fie îmbrățișată de toți membrii organizației. Până la urmă, era un joc de imagine dar și o modalitate ca USR să demonstreze cetățenilor că se implică activ în problemele comunității.


Așa a intentat proces USR Vrancea atât Consiliului Local Focșani, primarului Cristi Misăilă cât și dezvoltatorului imobiliar Ionuț Cristian Duță. Alături de USR Vrancea, în calitate de reclamant se află și asociația de locatari din zonă reprezentată de Elena Dragnea (fără nicio legătură cu fostul președinte al PSD).


Cu toate acestea, încă de la început, au apărut unele probleme care pe parcurs s-au dovedit a fi insurmontabile. În primul rând, USR Vrancea a cerut strămutarea la Galați deoarece e greu să te lupți în instanțele din Vrancea când pe unul dintre pârâți îl cheamă Duță.


De altfel, la unul dintre primele termene, investitorul imobiliar Ionuț Duță și-a cam ieșit din pepeni. „Mai terminați cu prostiile astea. Ce, eu sunt singurul care construiește în orașul ăsta? Eu pierd o grămadă de bani. Vă dau în judecată și o să plătiți daune pentru că nu pot să-mi desfășor activitatea”, ar fi spus enervat dezvoltatorul.


În noiembrie 2019, la nivelul conducerii USR Vrancea s-a luat decizia ca „bătălia” din instanță să fie purtată de organizația municipală, condusă în prezent de Liviu Macovei. Din acel moment, unii dintre vitejii USR au început să-și bage coada între picioare, la modul elegant, desigur. Ce se fac ei dacă pierd procesul și vor trebui să plătească daune? Și-apoi, până la urmă, ce atâta caz? Omul a intrat legal în posesia terenului, poate să facă ce vrea. La urma urmei, mai sunt și alte bătălii de dus pe frontul din Vrancea!


„Căruța” USR începea să-și piardă roțile chiar înainte de a porni la drum. Unul dintre susținătorii atitudinii mai „diplomatice”, de non-combat, se pare că este chiar vicepreședintele USR Focșani, Radu Merchea, prieten de joacă și copilărie cu Ionuț Duță. Astfel, s-a ajuns într-un punct aproape mort, când o inițiativă bună, ce putea face imagine partidului pe plan local, a fost lăsată să facă păianjeni.


Se pare că actualei conducerei a USR Focșani i s-a scurs tot sângele din instalație. Păi, bine domnilor, dacă nu mai aveți elastic la ciorapi, faceți un pas lateral (nu spunem în spate). Și sperăm că nu spre stânga, așa cum pare la prima vedere. Luptele astea pentru imagine nu se fac doar pe paginile de socializare. Vorba ceea: Noi cu mușchii de oțel, la cules de mușețel! Cetățenii ar vrea să vadă și ei ceva concret, că de promisiuni s-au săturat până peste cap!
 

 

Adauga comentariu