Cine lucrează la DGASPC Vrancea? Instituție din subordinea CJ Vrancea, fără mențiuni privind angajații. Despre salarii, Doamne ferește!

Hai că s-a gătat de mult anul 2017, intrarăm cu bine în 2018, apar rapoarte de activitate, declarațiile de avere și interese ale funcționarilor publici, salariile încasate șamd. Uneori. Pentru că la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului unele informații or fi considerate secret de stat, chiar dacă vorbim de banul public al instituției din subordinea Consiliului Județean Vrancea. Deși pe site-ul instituției a fost postat deja raportul de activitate pe 2017 (ceea ce e de lăudat, în comparație cu alte instituții), informații despre personalul angajat aici, sau despre venituri nu sunt de găsit.

DGASPC Vrancea ne servește cu o organigramă, CJ Vrancea ne dă numele directorului general - Daniela Nicolaș, și al directorului general adjunct - Luminiţa Liciu, și cam atât. Bașca, declarații de avere nu găsim nici pe site-ul de integritate. Da, am putea să căutăm, am putea să întrebăm. Dar, nedumerirea noastră este... de ce nu sunt aceste informații publice din oficiu?

Aflăm din Raportul pe 2017 că structura organizatorică a instituției la sfârșitul anului cuprindea Direcția Protecția Copilului - total de 669 posturi, din care 17 de conducere și 652 de execuție, (394 asistenți maternali profesioniști), Direcția Protecția Persoanelor cu Dizabilități - total de 335 de posturi, din care 15 de conducere și 320 de execuție, Direcţia Juridică, Contencios și Relaţii cu Publicul - 27 de posturi, din care 5 de conducere și 22 de execuție, Direcţia Economică și Resurse Umane - 50 posturi, din care 8 de conducere și 42 de execuție, Serviciul de Prevenire a Marginalizării Sociale - 9 posturi din care 8 de conducere și 1 de execuție, Biroul Adopții - 7 posturi din care 1 de conducere și 6 de execuție, dar și un post de purtător de cuvânt.

 „La sfârșitul anului 2017, în evidențele DGASPC Vrancea a fost prevăzut un număr total de 1.291,5 posturi, din care 1.098 posturi ocupate și 193,5 de posturi vacante. Din totalul posturilor ocupate, 47 sunt funcții de conducere și 1.051 posturi de execuție, din care 394 posturi de asistenți maternali profesioniști”, se arată în raport. Ei, din toate aceste posturi, niciunul nu este nominalizat cu nume și prenume, nu există nicio declarație privind veniturile, nimic. Nici măcar în ceea ce privește persoanele cu funcții de conducere. Și sunt câteva.

Adauga comentariu