Cine conduce instituțiile din județ? Lista celor mai longevivi directori

Într-un top al celor mai longevivi directori din instituțiile publice din județ regăsim o serie lungă de nume, puțini dintre aceștia fiind „feriți” de emoții de-a lungul timpului. Debandadă în instituții a fost pe vremea Ordonanțelor de Guvern 37 și 105 din 2009, grație cărora directorii s-au plimbat mai ceva ca în parc. Unii veneau, alții plecau, cei demiși contestau în instanță, erau instalați înapoi și tot așa. Puține au fost instituțiile unde nu s-a considerat o „miză” postul de director și care au fost ferite de schimbări. Ce și cine a rămas în urmă în instituțiile deconcentrate, dar și în cele din subordinea Consiliului Local Focșani și a Consiliului Județean Vrancea, puteți citi în rândurile de mai jos.

Alfabetic, prima instituție pe listă ar fi Agenția Domeniilor Statului – Reprezentanța Vrancea, condusă în prezent de Daniel Bunghez. O instituție aproape uitată, al cărei director până în 2009 a fost Manole Merchea.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă - Marina Danțiș. Doamna care știe cele mai multe date despre șomerii din județ lucrează de peste 15 ani în instituție. A fost și adjunct, dar și director plin. În 2009, când a fost nebunia cu ordonanțele, Marina Danțiș a plecat din fruntea instituției, unde o perioadă s-au perindat alți directori. Ulterior, aceasta a revenit pe funcția de director executiv.

Un alt director longeviv este Petru Obodariu. De fapt, titulatura este șef serviciu la Arhivele Naționale din Vrancea. Ca o paranteză, instituția a fost ferită de schimbări de-a lungul timpului, brambureala din alte instituții lipsind aici.

Casa Județeană de Pensii este condusă de Adrian Juravle. Până în 2009, acesta a fost director la Direcția Muncii și Protecției Sociale.

CS Unirea - Petrea Vîlcu - director din 2002, când a câștigat acest post prin concurs.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor - comisar șef adjunct Dumitru Dilă (directorul plin e la regională). De departe, Dumitru Dilă este „cel mai plimbat” director. De șase ani este însă sigur pe funcția sa.

Direcția pentru Sănătate Publică - Catalin Graur, director din 2009.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a Județului Vrancea - Daniel Gongu a câştigat prin concurs postul în 2009, pe care îl deține încă, cu o mică întrerupere, în 2010.

Direcţia Judeţeană de Statistică Vrancea - Croitoru Vasile Apostu a câștigat în 2012 concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere vacante. Acesta fusese și înainte director, pînă la jumătatea anului 2010, însă a fost nevoit să părăsească funcţia după ce ordonanţele menționate au fost declarate neconstituţionale.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Vrancea - Aurel Cristian a intrat pe post în 2005, în urma unui concurs. Și aici au fost schimbări multe: în 2008 a fost înlocuit, în 2009 a revenit. Ulterior, a fost detașat o vreme la București, iar din 2015 a revenit în Vrancea.

Inspectoratul Teritorial  de Muncă - Eliza Botezatu. În 2011, aceasta a fost singurul candidat la funcţia de inspector şef al instituției, pe care o conduce de atunci aproape fără întrerupere. În 2012 a fost pentru scurt timp subprefect.

Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliară Vrancea -  Horia Dragoș Frîncu. Prima numire ca director a fost în anul 2000, până în 2005. Din noiembrie 2007 conduce neîntrerupt instituția.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea - Vitalie Beţişor, numit în 2012 de Consiliul de Administraţie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Dacă ne uităm la instituțiile din subordinea CL Focșani, aici pot fi menționați directorii de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Ţara Vrancei” - Maria Murgoci, Teatrul Municipal - Sorin Francu, Compania de Utilităţi Publice - Gheorghe Vasilescu, Transport Public - Ion Diaconu, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Focșani - Săndel Ghiuţă, CUP Salubritate - Viorel Profiroiu.

La Consiliul Județean Vrancea se subordonează de ani buni aceeași trei directori: Daniela Nicolaș - Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, Liviu Nedelcu - Centrul Cultural Vrancea, și Horia Dumitrescu - Muzeul Vrancei.

Adauga comentariu