Cine conduce Ateneul Popular „Mr.Gheorghe Pastia” - Marilena Șerbănuț, voluntarul din mâneca primarului Misăilă!

După cum bine știe toată lumea, Valentin Gheorghiță a fost măturat de la conducerea Ateneului Popular pe motiv că ar fi incapabil să conducă instituția pe viitor. Treaba asta a săvârșit-o primarul Cristi Misăilă, oricât s-ar strădui să nege acest lucru și să ne vâre sub ochi pretenția de legalitate a linșajului respectiv. Așadar, pe locul devenit vacant se strecoară Marilena Șerbănuț, culmea, consilier al edilului în funcție.


Interimatul este asigurat până la rezolvarea conflictului juridic inițiat de Valentin Gheorghiță, nemulțumit (pe bună dreptate) de o decizie a unui juriu din care a făcut parte alt consilier apropiat al primarului, Dan Grigoraș, și directorul Muzeului Vrancei, Horia Dumitrescu. Până aici e clar, însă cine este noul șef al uneia dintre cele mai importante instituții de cultură din județul Vrancea?


Cei mai mulți nu au auzit de Marilena Șerbănuț. O parte a cunoscut-o din postura de voluntar, căci a fost implicată în diverse proiecte de voluntariat la Crucea Roșie și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. Pe lângă această latură „activistă”, ca să spunem așa, viitorul consilier al primarului Misăilă activa și ca membru al Partidului Social Democrat.


Directorul interimar al Ateneului Popular a absolvit cursurile Liceului „Al.I.Cuza” din Focșani și a terminat ASE în 1996 – Relații internaționale. Între 2013 și 2014 a făcut masteratul la Milano, în cadrul UET (Universitatea Europeană pentru Turism), cu specializare în managementul hotelier.


Anterior studiilor din străinătate, Marilena Șerbănuț lucrează timp de trei ani la Bancpost Focșani ca agent de credite și un an (2008 – 2009) la o societate de brokeraj, MBA Consulting din Reghin, județul Mureș. Se reorientează rapid către domeniul hotelier și, odată plecată în Italia, devine „capo ricevimento”,adică șeful recepției, job pe care și-l păstrează din 2010 și până în 2018.


În tot acest timp, Marilena Șerbănuț este neobosită. Își deschide un PFA în 2015 pe care-l radiază în decembrie 2017, are timp să se ocupe de voluntariat la Crucea Roșie și bibliotecă, devine consilierul primarul Misăilă în urma unor bune recomandări, iar astăzi este expert în accesarea de fonduri europene.


Marilena Șerbănuț este un om inteligent și pregătit. Cu toate acestea, nu este singurul care ar fi putut îndeplini rolul de director interimar al Ateneului Poular. A fost voința primarului și fiecare dintre noi știe ce înseamnă asta: delegat pe linie de partid. Să nu uităm că în anul 2015 Marilena Șerbănuț a reprezentat la Bruxelles activiștii vrânceni ai Partidului Socialiștilor Europeni. Asta ca să nu mai avem îndoieli când la viitorul concurs de fixare pe funcție va lua nota maximă cu felicitări și va deveni de jure directorul Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia”.

 

Sursa Foto: Facebook

 

Comentarii

mih

07.01.2019 15:21

Aceasta individa a facut parte si din marele juriu al concursului de proiecte educationale organizat de Premium porc, alaturi de maimutoiul libidinos, adjunct al isj vn, si inca una de la primarie, toti trei slugi ale primarului misaila, care au transformat un concurs pentru elevi intr-o mascarada psd-ista.

Adauga comentariu