„Cetețeni, vă ordon: ridicați garajele!”

Se pare că primarul Cristi Misăilă vrea să se țină de cuvânt pe final de mandat. El intenționează, așa cum poate ați văzut din mesajele pe care le lansează pe Facebook, să reabiliteze multe, foarte multe, nenumărate străzi din oraș, lucru pe care nu l-a izbutit nimeni, începând cu Mihalache Ionescu și terminând cu edilul actual.


Promisiunile electorale au curs cu nemiluita în capul nenumăratelor generații de focșăneni, însă târgul ăsta n-a putut să se ridice mai mult. Așa cum spuneam, una dintre străzile care vor intra în programul de reabilitare este Căpitan Stoenescu Corneliu, aflată undeva prin spatele CMJ-ului. Ca o paranteză, în 2017, Cristi Misăilă a promis cetățenilor din zona respectivă că va repara – asfalta cât vezi cu ochii, însă, până acum, nimeni dintre locatarii de acolo nu a izbutit să-și vadă ceafa fără să se uite în oglindă.


Strada Căpitan Stoenescu face parte din Proiectul „Refacere infrastructură și sistematizare”, de aceea, oamenii care locuiesc acolo au primit o înștiințare – somație prin care li se aducea la cunoștință că trebuie să-și desființeze garajele („construcție provizorie”) până pe 25 ale lunii, evident pe cheltuiala lor. Corect!


Oamenii au primit vestea pe 18 februarie și, după cum se vede, au termen limită până luni. „În caz contrar vom proceda la ridicarea acestuia pe cheltuiala proprietarului garajului – construcție provizorie”, semnat -  primar Cristi Valentin Misăilă (ștampila și semnătura). Iote-te ce să grăbesc ăștia, mă... , ar fi zis Nea Mărin. Așa e, n-au timp de pierdut. Acuși intrăm în campania electorală.


Oamenii din zonă nu au primit vestea nici triști dar nici veseli. Ei spun că ar fi de acord cu desființarea garajelor însă, Doamne, să facă străzile alea odată că s-au săturat de promisiuni. În timp ce fotografiam singurul garaj proaspăt dezafectat, o femeie s-a oprit să stea de vorbă cu mine. Doamna Doina s-a dovedit a fi chiar proprietarul acestuia.


„Garajul îl avem de aproape 20 de ani și nu mă deranjează că l-am dărâmat dacă măcar ar face strada. De când ne-am mutat strada este așa. Primarii au promis, ani la rând, că vor face ceva însă... nu se vede  nimic. Au venit pe aici și au făcut propagandă. Au zis că facem, dregem, așa...Acum au venit cu afișele astea și au spus să dărâmăm. Am dărâmat! Acum să vedem dacă face strada!”, ne-a spus doamna Doina.


Să vedem, zic. Asta nu înseamnă că a întors orașul pe dos. Nu uitați că toate lucrările din Focșani se desfășoară cu viteza melcului și că, atenție, primarul și-a pus obrazul că termină de renovat Obeliscul până pe 1 decembrie. Ce s-a întîmplat... toată lumea poate să constate dacă dă o raită prin Piața Unirii. Cu alte cuvinte, dacă politicienii ăștia se apucă să promită ceva, asta nu înseamnă și că-i musai să facă! Atenție, că vă trage istoria recentă de urechi!

 

Adauga comentariu