Cetățean străin, înșelat de o focșăneancă! Plângere penală după ce acesta i-a dat zeci mii de euro pentru a-și rezolva problemele de familie, iar apoi „iubita” sa a dispărut

Un cetățean străin acuză o focșăneancă că l-a înșelat cu aproximativ 50.000 de euro, bani pe care el i-a dat de bună credință pentru a-și rezolva anumite situații din familie. Cei doi erau împreună la momentul când focșăneanca i-a cerut sumele de bani, astfel că păgubitului i s-a părut firesc să o ajute. Numai că, după câteva luni și câteva transferuri financiare în România, cetățeanul străin a rămas și fără bani și fără iubită.

Cei doi s-au cunoscut într-un club de noapte din țara în care locuiește păgubitul. Ulterior, au început o relație care părea serioasă, focșăneanca s-a mutat la el și se discuta inclusiv de planuri de viitor. Însă abia când iubita sa s-a făcut nevăzută, cetățeanului străin i s-a părut ceva suspect, astfel că a contactat o rudă de-a tinerei focoase. Așa a aflat că de fapt fusese jumulit de bani. De aici, păgubitul a făcut plângere la parchet. Avea dovada că trimisese bani în țară, însă destinatarii erau trei persoane diferite: un cuplu - soț și soție, și un bărbat.

Motivând că nu are cine să primească banii, că trebuie cineva din România care să facă plăţile etc, în mai multe rânduri mi-a cerut să virez diverse sume pe numele unor complici (pe care mi-i prezenta ca fiind prieteni apropiaţi sau rude). Acești oameni îmi erau doar indicaţi de făptuitoare ca fiind titularii conturilor în care am virat banii. În momentul în care am început să nu îi mai ofer banii pe care aceasta îi cerea, s-a despărțit de mine și a plecat”, explică păgubitul în dosar.

După cercetări, soluția procurorilor a fost de clasare, stabilindu-se că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Pe scurt, s-a considerat că focșăneanca nu a încălcat legea, iar conflictul dintre cei doi ar trebui soluționat pe cale civilă. De aici, cetățeanul străin a mers mai departe: a contestat soluția de clasare în instanță. Acesta a explicat că a fost înșelat, iar focșăneanca doar a profitat de el. 

Adauga comentariu