Centrul Sattva și-a deschis porțile în Focșani la începutul lunii septembrie, cu concepte și tehnici noi. Am discutat cu Bianca, Bogdan, Oana și Roxana despre necesitatea de a practica un alt stil de viață

Am pășit zilele trecute în Centrul Sattva, un centru care și-a deschis porțile la începutul lunii septembrie. La o primă vedere, am putea spune că Sattva este un simplu centru de wellness - dacă acest termen poate fi cumva unul „simplu”: aici clienții se pot relaxa în cadrul ședințelor de masaj, pot participa la ateliere de terapie, pot face fitness, yoga și alte activități. Dar dincolo de aceste simple noțiuni, am încercat să aflăm mai multe detalii chiar de la cei patru tineri care au contribuit fiecare pentru ca Centrul să fie o adevărată oază de stare de bine. Și așa am descoperit cine sunt și ce fac Bianca, Bogdan, Oana și Roxana. Liantul ultimilor trei este Bianca, cea care îi și cunoștea pe fiecare și i-a pus în legătură unul cu altul. Și așa s-a născut Sattva Centre în Focșani.

 

Bianca: Am cunoscut persoane despre care am descoperit că au lucruri în comun, practic acesta a și fost rolul meu, să îi aduc împreună. Este Roxana pe partea de parenting - consiliere parentală, acces bars, yoga pentru copii și de conectarea lor cu părinții. Apoi este Bogdan, care va fi antrenor de fintess, electro stimulare musculară (EMS) și yoga pentru adulți - vor fi clase și concepte noi pentru Vrancea. Oana este pe partea de masaj, atât masaje de remodelare corporală, anticelulitice, cât și terapeutice.

 

Iar Centrul Sattva din dorința lor a apărut, deoarece voiau să aducă ceva nou în Focșani și au descoperit necesitatea de a practica un alt stil de viață. Oamenii caută yoga, mulți discutau despre asta și nu există în Focșani un loc destinat dezvoltării și bunăstării spirituale. Pe Roxana am cunoscut-o prin intermediul Serilor pozitive...

Roxana: Da, Seri pozitive este un concept adus din Cluj, de Asociația Schimbare Pozitivă. Și de două ori pe lună avem evenimente la care sunt invitați oameni din comunitate. Oameni care fac ceva cu pasiune și care pot fi o inspirație pentru ceilalți. Așa l-am și cunoscut pe Bogdan. A fost în calitate de speaker la o seară dedicată dezvoltării personale, unde a povestit despre yoga și despre beneficiile practicării ei, despre căutarea lui până să descopere și să facă ceea ce face. Atunci Bogdan mi-a spus despre Bianca - pe care am și cunoscut-o la următorul eveniment - și despre intenția de a deschide acest Centru.

Bianca: Ne dorim și vrem ca Sattva Centre să fie un concept nou. Pe Bogdan îl cunoscusem anterior, ca antrenor de fitness într-o altă locație, și am fost compatibili din acest punct de vedere. El va fi antrenor personal, iar cei ce vor alege să lucreze cu el vor beneficia 20 de minute de atenție maximă din partea lui. Fiecare antrenament va fi personalizat, în funcție de obiectivele clientului. Pot fi atleți care vor să își mențină masa musculară, sunt persoane care vor să slăbească sau pur și simplu să se mențină. 20 de minute durează ședința, poate fi single sau la dublu. Adică pot veni cupluri sau prieteni.

 

Roxana: Centrul vrea să aducă dezvoltarea personală la un alt nivel. Cumva să fie un loc unde să vii și, pe măsura deschiderii tale, să te poți conecta cu tine, să te reîntorci la tine, prin activitățile care se vor face aici.

 

 

Uite, deja este cabinetul meu, unde fac consiliere parentală și Acces Bars. Va fi apoi cabinetul de masaj. Apoi sala de yoga, unde se vor face inclusiv clase de respirație. Acestea te ajută foarte mult pe partea de conectare cu corpul. Eu am experimentat și partea de fitness EMS și este absolut fabuloasă. Adică faci în 20 de minute ceea ce faci în 2 ore la sală. În primul rând, economisești foarte mult timp. Vorbeam și cu Bianca: cât de fain este să vii să faci o ședință yoga de dimineață și apoi să te duci la serviciu. Și să te duci așa zen și să nu te influențeze nimic, să îți fie ziua într-o curgere și într-o bucurie. Sau cum ar fi ca seara, înainte să te duci acasă și să te apuci de nu știu ce treburi, să vii aici să petreci o oră și jumătate cu copilul tău, te conectezi și te bucuri efectiv și râzi cu gura până la urechi, eliberând tot stresul de peste zi. Sau poate vii și faci mișcare, să te eliberezi de tot stresul pe care l-ai acumulat.

 

 

Bianca: Pentru că dacă ai o viață sedentară ești trist, te îngrași, nu îți mai place de tine. Regăsirea aceasta a sinelui este de fapt și o conexiune între cum arăți și cum te simți. Toate activitățile, chiar dacă unele sunt mai mult pe partea practică sau poate pe partea spirituală și de meditație, sunt  dedicate omului modern, din absolut toate punctele de vedere. Uite, dacă ar fi să ne raportam doar la timp, pe care multă lume nu-l are, prin această clasă de EMS, ședința de 20 de minute poate fi comparată cu un antrenament convențional de 60-90 de minute. Și este suficient să îl repeți de 2, 3 ori pe săptămână ca să vezi rezultate. Într-o ședință de 20 de minute poți arde până la 500 de calorii, comparativ cu 400 la un antrenament convențional. Și, pe lângă aceasta, după terminarea antrenamentului, corpul continuă să mai ardă peste 1.200 de calorii în primele 6 ore și încă o mie de calorii în două, trei zile. Iar rezultatele există, dacă faci antrenamentele cu consecvență.

 

 

Bogdan: Pe partea spirituală,de conectare, pentru început vor fi doar două clase, două feluri de abordări: cea de yoga, cea de hatha yoga, unde vom experimenta posturile corporale din yoga, tehnici de respirație specifice. A doua abordare este breathwork, legată de respirație. Tehnicile de respirație vin din toate lucrurile pe care le-am experimentat. Sunt în funcție de nivelul fiecăruia. În primele luni, clasele vor fi de începători, întrucât cei mai mulți vor fi începători. Toate lucrurile vor curge treptat, în funcție de evoluția clasei. Cel mai important este să veniți cât de des se poate, pentru că nu se poate face nimic doar cu o ședință sau cu două. Această călătorie începe, dar trebuie să continuați pentru a trăi și a simți anumite schimbări, să fie experimentate direct, pentru că atunci are loc cea mai mare transformare. E posibil ca după o ședință să apară lucruri incomode, pentru că mai ies lucruri din subconștient, iar mintea să spună să dăm înapoi. Am cunoscut multe cazuri, am văzut vindecări miraculoase, dar și retrageri, oameni care nu au mai vrut să continue pentru că le era frică. După care la ceva timp au revenit. De aceea, din experiența mea, vă spun să continuați, pentru că o ședință nu va ajuta cu nimic. Dar în timp, vă va arăta ce înseamnă să fii fericit, veți recunoaște programele, conceptele prin care trăiți. În primul rând ajungeți la cine sunteți de fapt, fără niciun bagaj. 

 

 

Eu vreau să împărtășesc toată experiența mea, pentru că de aceea am venit toți aici. În ceea ce mă privește, totul a început cu 10 ani în urmă. Ca să spun așa, totul a început de când eram mic. Căutam ceva mai mult, îmi ziceam că nu pot avea doar o viață în care să fac o școală, o facultate, îmi întemeiez o familie, mergem în concedii, avem copii și apoi să ies la pensie. Știam că trebuie să fie mai mult de atât. Așa a început căutarea mea. Și știți cum e, când totul este pregătit, apare momentul. Am cunoscut pe cineva care pe parcurs mi-a devenit prieten foarte bun, care m-a ghidat. Așa a început călătoria mea și ușor, ușor, am trecut prin mai multe etape, am început cu meditațiile, yoga, respirații, prin a lucra cu cristalele, taoismul, calea călugărilor tibetani.

 

 

De curând, ceea ce a dus la o schimbare mare în mine - cu toate că toate călătoriile mele precedente au dus la așa ceva - ultima călătorie a fost cea în care am întâlnit șamanii, de unde m-am întors anul trecut. L-am cunoscut pe Moojie, care e ghidul meu, am participat la o conferință cu Jasmuheen. Ea este una dintre ființele care nu se hrănește cu hrană solidă, de cel puțin 25 de ani, din câte știu eu. Și sunt peste 10.000 de oameni în lume care au renunțat la mâncarea solidă și au devenit breatharian. Am trecut și eu prin acest proces, am avut 30 de zile fără hrană solidă și vreo 4 zile și fără apă.

 

 

În evoluția noastră spirituală contează tot: hrana, aerul pe care îl respirăm, anturajul. Contează gândurile: unde le ducem, ce transmitem - aia primim, acolo rămânem, în vibrația respectivă. Atât timp cât ești fericit și zâmbești mereu, tot timpul vei vedea asta lângă tine.

Călătoria mi-a arătat exact ce înseamnă creație, ce înseamnă să fii unul cu totul. În această călătorie am avut și viziunea unui centru, care uite că s-a materializat.

 

 

Roxana: Apropo de ceea ce povestește Bogdan, corpul fizic... ni s-a dat în realitatea aceasta și l-am ales tocmai pentru a ne putea îndeplini și atinge potențialul de ființe infinite care suntem, având ajutor de nădejde și susținător în el. Pentru că dragul de corp tare frumos ne „vorbește” dacă știm să îl ascultăm. Însă, fiindcă foarte multă lume are activitate la birou și are o viață sedentară, neglijează legătura și magia pe care o reprezintă corpurile noastre. Iată de ce cred că este atât de importantă conectarea, prin mișcare la corpul fizic. Adică poți să pleci jumătate de oră, într-o pauză, și să faci mișcare aici.

 

 

Una peste alta, eu tare mă bucur că am ajuns aici, în ideea în care îmi pot aduna la un loc toate activitățile, pentru că toate sunt foarte dragi inimii mele. Toate se îmbină, într-un fel sau altul. Atelierele de conectare vor fi în sala de yoga, atelierele de yoga pentru copii vor fi structurate pe grupe de vârstă și adaptate la nevoile lor, o joacă și o învățare în același timp. Toată încărcătura energetică pe care o manifestă copiii și toată agitația lor poate fi gestionată în cadrul acestor ateliere. Yoga pentru copii asta îi învață: să respire conștient, să se calmeze, le oferă tehnici, metode și jocuri prin care ei își dau seama, atunci când începe agitația, cum să o gestioneze. Plus că aduce mai mult calm în minte, mai multă pace.

 

 

Vor fi și ateliere pentru mămici cu bebeluși - între 0 și 2 ani. Pentru că știm că mămicile, după ce nasc, sunt cumva rupte complet de tot și de toate. Iar eu aceste ateliere le-am gândit în ideea de a fi un loc de împărtășire. Un fel de comunitate, în care mămica să vină și să simtă ce înseamnă cu adevărat conectarea cu copilul. Când stai acasă cu bebelușul faci de toate. Dar tu cu bebelușul... să stai, să te uiți în ochii lui, să fii atentă la semnalele lui, foarte rar faci asta. Că nu ai timp. De aceea este nevoie de un spațiu în care să povestim, să ne descărcăm, să ne jucăm, să ne conectăm cu copiii. Ideea mi-a venit după ce l-am născut pe Răzvan. Am și făcut două ateliere din acestea și au fost un real succes.

 

 

În plus vor mai fi ateliere de conectare părinți - copii, tot pe grupe de vârstă. Aceste cercuri le-am gândit fiindcă părinții sunt toată ziua la serviciu, iar când ajung acasă nu au timp să petreacă cu copilul. Și poate nici nu au dispoziție, pentru că vin încărcați cu de toate de la serviciu și stim că nu poți să le lași pe toate „la ușă”, pentru că nu reușești. Și atunci am zis că o oră și jumătate, o dată pe săptămână, dacă o petreci cu copilul tău și lași efectiv de-o parte controlul, s-ar putea să descoperi că se poate și altfel. Fiindcă în cadrul atelierelor, adulții învață să se joace, vor face ce spun copiii și vor fi la dispoziția copiilor. Trebuie să se întoarcă la bucuria de a fi și de a te juca fără să fii constrâns de nimeni și de nimic. 

 

Bianca: Toată echipa este pasionată de ceea ce face și fiecare se regăsește în activitatea lui. Nimeni nu percepe ceea ce face ca pe o muncă și toți își doresc să împărtășească mai departe pasiunea lor. Este clar că toți avem o înclinație pe partea spirituală. De altfel chiar numele de Sattva înseamnă calitatea naturală a purității, bunăstării, echilibru - atât spiritual cât și fizic. Numele a fost ales firesc.

Roxana: Sattva vine din sanscrită. Eu îl asociez cumva cu bucuria. Dar are mai multe semnificații.

Bianca: Da, în general înseamnă bucurie, echilibru, bunăstare. Vârful piramidei. Iar persoanele de tip sattvic sunt cele care caută mai mult, caută următoarea etapă. Așa s-a și clădit centrul: din pasiunea lor pentru ceea ce fac.

Pe Oana am cunoscut-o la recomandarea unei cunoștințe, iar când ne-am întâlnit și am făcut masaj la ea a fost acea chimie și compatibilitate. Ea își dorea un loc unde și-ar fi putut dezvolta pasiunea și ar fi putut presta aceste servicii pentru oameni. Este foarte creativă pe această zonă și își dorește să aducă lucruri noi în Focșani, să fie ceva ce o reprezintă. Nu doar ca tehnică, ci și ca serviciul propriu-zis. 

Oana: Pentru mine într-adevăr ceea ce fac este o pasiune, o relaxare. Fac asta extra-job, pe lângă activitățile mele zilnice. Aici, masajul este ca o relaxare, mă dedic și îmbin utilul cu plăcutul.

 

Sunt mai multe tipuri de masaj pe care le voi face în acest centru. Ar fi masajul de relaxare, masajul anticelulitic, masajul terapeutic, masajul scalpului - cunoscut sub denumirea de masajul indian. Fiecare în parte are o semnificație și fiecare are beneficiile sale. De exemplu, masajul de relaxare este pentru o stare de bine a organismului, de echilibru al organismului. Cel anticelulitic este pentru drenajul limfatic și pentru îndepărtarea țesutului adipos. Masajul terapeutic este recomandat atunci când există o problemă și se poate face la recomandarea medicului specialist. Masajul terapeutic nu se poate face fără avizul unui medic.

Dar ar mai fi și alte tipuri. Spre exemplu, masajul cu pietre vulcanice, un masaj folosit tot pentru o reechilibrare a organismului, o relaxare. Este ceva nou, la fața locului, clientul va simți starea de bine care îi va fi transmisă prin această tehnică de masaj. Este o tehnică cu origini asiatice, de feng shui.

 

Pe lângă toate acestea, ca o noutate, pot oferi și masajul cu miere. Este ceva naturist, are rol antiinflamator și dă fermitate pielii. Va fi ceva nou, dar vă pot dezvălui câteva detalii. Va fi un scrub cu cafea și ulei de măsline. După această tehnică va fi aplicată mierea de albine, pentru tonifierea și fermitatea pielii.

Eu cred că avem nevoie de aceste tehnici, pentru a scăpa de tot ce este toxic și nociv și ne afectează organismul. Este detoxifiant și are cu adevărat rezultate benefice. Eu recomand masajul și ca un echilibru pentru organism. Mierea de albine o recomand pentru sănătatea noastră, atât în ceea ce privește tehnica de masaj descrisă, cât și din punct de vedere alimentar. Sunt mai multe etape și rezultate.

Bineînțeles, am în plan să aduc și alte noutăți, care vor fi ceva de „wow”. Tehnicile mele vor reprezenta și Centrul Sattva.

 

Trebuie să mărturisesc că am plecat cu un alt tonus după discuțiile cu Bianca, Bogdan, Oana și Roxana, de parcă cineva mi-ar fi luat cu mâna oboseala și stresul. Cumva am luat o parte din energia lor pozitivă și calmul lor. Nu pot decât să le dau dreptate:

Aceștia suntem noi, Sattva Centre. Pentru că Sattva este despre oameni, despre bucuria de a fi, despre încântarea de a te re-descoperi sub toate aspectele tale. Și vă invităm să vă întrebați inima și să urmați ușurința în alegeri întotdeauna. Voi ce alegeți?

Vă așteptăm cu brațele deschise la Sattva Centre să redescoperim împreună esența vieții și bucuria de a trăi prin lucruri mici, firești dar atât de necesare în găsirea echilibrului personal. Namaste! Fiți binecuvântați!

Adauga comentariu