Centrul de informare și promovare a turismului din municipiu, închis încă de la înființare, pe cale să își piardă acreditarea. Primarul crede ca PNL urăște turiștii care vin în Focșani!

Acum mulți ani, orașul nostru a reușit să atragă niște fonduri europene și a amenajat un Centru național de informare și promovare a turismului. Cochet, în Grădina Publică, dar permanent cu ușile ferecate, Centrul ar putea fi închis pe o chichiță. Acum, în 2018, Primăria Focșani a aflat că, în lipsa unor locuri de parcare puse la dispoziția Centrului, acesta nu mai poate fi acreditat. Nu numai că nu poate fi acreditat, dar este posibil să fim nevoiți să returnăm și banii europeni. Deh, administrațiile PSD se pricep la proiecte!

Și cine poate fi vinovat pentru toate acestea? Nu, nu forțele oculte, DNA sau SRI. De această dată doar opoziția locală, care nu a votat proiectul privind locurile de parcare puse la dispoziția Centrului. „O să trebuiască să returnăm banii europeni investiți. Nu mai putem să acredităm dacă nu îndeplinim această condiție, minimă necesară, de a deține un număr de locuri de parcare gratuite la dispoziția Centrului de informare turistică a Municipiului Focșani. Deci dumneavoastră să înțeleg că sunteți împotriva promovării municipiului. Sunteți împotriva și celor care vin în municipiu să ne viziteze.. Mulți, puțini, câți sunt... faptul că dumneavoastră nu ați votat înseamnă că nu sunteți de acord să aveți nici măcar vizitatori din alte orașe”, s-a exprimat primarul Cristi Valentin Misăilă în ședința CL de miercuri.

Poate domnul primar ar trebui să o ia la pas prin Grădina Publică și să constate că, de fapt, nu are cine promova turismul. Stau bieții turiști îngrămădiți la ușa Centrului, cu ochii galeși îndreptați către programul de funcționare afișat pe ușa aproape mereu ferecată. Am găsit noi o explicație, logică. În lipsa unui loc de parcare gratis, angajatul Centrului refuză să se prezinte la post!

În ședința Consiliului Local de miercuri, primarul a făcut vorbire despre o adresă a Direcției relații interne și internaționale, care de altfel este menționată și în proiectul de hotărâre inițiat: „având în vedere că CNIPT Focșani a fost realizat cu finanțare europeană iar realizarea sa a fost avizată de către Autoritatea Națională pentru Turism, Centrul trebuie să respecte criteriile pentru acreditarea centrelor naționale de informare și promovare turistică. Unul dintre criterii face referire la locurile de parcare și în Ghidul Solicitantului ca și în Contractul de Finanțare ... în vederea acreditării Centrului Național de Informare și Promovare Turistică a Municipiului Focșani, se impune asigurarea unor locuri de parcare în imediata vecinătate a acestuia, respectiv un număr de minim 10 locuri pentru autoturisme și 2 locuri pentru autocare”.

Ca în povești, după cum creștea Făt Frumos într-o lună cât alții într-un an, și locurile de parcare necesare au ajuns ulterior mai multe. Proiectul inițiat prevedea ca inventarul parcărilor, respectiv parcarea adiacentă Hotelului Unirea, să fie diminuat „cu 27 de locuri, urmând să se înregistreze cu un număr de 55 de locuri. Se pun la dispoziția Centrului Național de Informare și Promovare Turistică a Municipiului Focșani în vederea acreditării acestuia, 27 de locuri în parcarea identificată”.

Da, ați citit bine. În timp ce focșănenii se bat pentru un loc de parcare cu plată, iar Parking nu știe niciodată cu exactitate câte administrează, în doi timpi și trei mișcări societatea a identificat locurile de parcare necesare și și-a arătat maxima disponibilitate să renunțe la ele. Bine, nu chiar în doi timpi și trei mișcări, ci cam două luni a durat corespondența dintre Direcția condusă de Dan Grigoraș și Parkingul lui Nicușor Statache.

Adauga comentariu