Cele două cadre medicale confirmate cu COVID-19 la Spitalul Militar au avut 57 de contacți direct. Alți 20 de angajați au fost confirmați pozitiv

Nu mai puțin de 20 de cadre al Spitalului Militar Focșani au COVID-19, după ce testele au relevat acest lucru. Ieri, primele două cazuri au fost confirmate la această unitate, iar spitalul a fost închis pentru 48 de ore. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare și în acest moment nu se știe câte persoane au fost cu adevărat infectate.

În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație. Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului.

La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil”, este comunicarea oficială a MApN.

 

Adauga comentariu