Cel mai înfocat susținător focșănean al Vioricăi Dăncilă este tatăl subordonatei lui Oprișan și socrul directorului Penitenciarului Focșani! Așa că a decretat: „Vulpea care nu ajunge la struguri spune că-s acri”!

Oamenii o iubesc pe Viorica Dăncilă, premierul României: angajații la stat, susținătorii PSD, sinecurișii. Un circ ieftin s-a desfășurat la Focșani sâmbătă, de 1 Decembrie, când Marian Oprișan și-a plimbat-o pe „Viorica” lui fix printre cei chemați „la ordine”. Unul dintre aceștia i-a ținut un discurs frumos doamnei președinte... asta, prim ministru. Nimeni altul decât Victor Băjenaru, actualmente avocat.

Victor „Didi” Băjenaru i-a mărturisit doamnei Dăncilă că „Vulpea care nu ajunge la struguri spune că-s acri”. Dar dumnealui știe prea bine cum e cu ajunsul. Apropiat al președintelui PSD Vrancea, inclusiv pe linie de rudenie, Didi Băjenaru are o fiică - Aurora Carmen Schmidt, angajată de ani buni în instituția condusă de Marian Oprișan, instituție puternic politizată.

Județul este mic, iar prin instituții este imposibil să nu angajăm fii, fiice, soții sau soți. Culmea ironiei, soțul doamnei Schmidt este de un an și ceva director la Penitenciarul Focșani.

Foto Facebook personal

Robert Viorel Schimdt (47 de ani) conduce unitatea de detenție din august 2017, prin împuternicirea oferită de ministrul Justiției. Îl știți pe Tudorel Toader, vrâncean la rândul lui? Ei bine, atunci când s-a făcut anunțul pentru ocuparea postului prin împuternicire, s-ar fi înscris trei candidați pentru funcția de director, însă Schmidt nu a fost printre ei. A fost doar împuternicit, iar postul nu a fost scos la concurs. Așa că din director adjunct pe sectorul economico-administrativ, a urcat pe scaunul de director plin. Pentru că ministrul Justiției promite epurări, schimbări, dar își ține directori împuterniciți în sistemul penitenciar. Oare ce s-ar întâmpla la un examen pe bune? S-ar face o groapă în pământ?

Și ar mai fi de spus ceva. Una dintre mâinile drepte ale lui Oprișan, vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare (ALDE) s-a pensionat din postura de director al Administrației Generale a Penitenciarelor! Ionel Cel-Mare i-a fost chiar șef lui Robert Schmidt, dat fiind că a condus ani buni Penitenciarul Focșani.

Revenind la familia Schmidt, funcționari plătiți de la bugetul de stat. E adevărat, nu îți poți alege rudele, dar poți alege alături de cine să pozezi. Doamna Schmidt, clar apolitică, alege. 2016, când actualul primar Cristi Valentin Misăilă (PSD), a câștigat alegerile:

Foto Facebook personal

În ceea ce îl privește pe domnul Schmidt, de ani buni lasă impresia că și-a pus Facebookul la dispoziția șefului soției sale. Într-o țară ca România, într-un județ ca Vrancea, este absolut firesc ca Marian Oprișan sau angajații săi să poată posta pe paginile personale ale funcționarilor publici. Păi funcționarii din ANP fac politică? Că nu am înțeles exact.

Sursa Foto: Facebook personal

Adauga comentariu