Cei zece suspecți în dosarul de proxenetism, camătă și șantaj au fost reținuți imediat după audieri

Procurorii par a avea indicii serioase în dosarul de trafic de persoane, camătă și șantaj. După acțiunile de ieri și audieri care au durat ore bune, au fost reținute toate cele zece persoane bănuite de oamenii legii că ar fi desfășurat activități de camătă și șantaj, prin amenințări cu acte de violență, în perioada 2018 – 2019. Cel mai probabil, acestea urmează a fi duse astăzi în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Surse apropiate anchetei spun că cei zece sunt de de etnie romă și fac parte din mai multe familii, fiind înrudiți între ei. Dacă până acum au fost doar suspecți, astăzi urmează a fi audiați din nou ca inculpați. 

Acțiunea de ieri a început cu un flagrant organizat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, care îi viza pe doi dintre suspecți. Aceștia erau bănuiți că dădeau bani cu camătă și chiar au fost surprinși pe când o parte vătămată le înapoia o sumă de bani împrumutată de la aceștia anterior, dar și dobânda. Ulterior, au fost făcute șapte percheziții domiciliare pe raza județului, iar zece persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, pentru audieri.

 

Adauga comentariu