Cei cinci proxeneți care făceau bani din trafic cu fete minore în țară și în străinătate au fost trimiși în judecată. Unul dintre aceștia este acuzat că a forțat o copilă bolnavă de leucemie să se prostitueze

Cinci tineri din județ au fost trimiși în judecată, într-un dosar de trafic de persoane în care ancheta a demarat în urmă cu doi ani. Cei cinci au fost și arestați în octombrie 2017, după mai multe percheziții - în Focșani, dar și în Sibiu. Aici, spun anchetatorii, inculpații aveau închiriate apartamente, unde fetele - dintre care unele minore - erau obligate să se prostitueze. În octombrie 2017, procurori DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea făcea public faptul că, începând cu 2016, cei cinci inculpaţi „nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat şi au exploatat separat sau în comun 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate”. Acum, în instanță, doar șase dintre fete apar ca părți vătămate.

 

„În cursul anului 2016, inculpaţii Hurmuz Vasile, zis Botosu, Yevsukof  Onur, zis Turcu, Cîltea Bebi şi Babei Alin au constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane şi trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi victime majore şi minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului. 

Ulterior,  în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracţional organizat a aderat şi inculpatul Farisău Alexandru zis Taurul scopul acestuia fiind acelaşi de a desfăşura activităţi de trafic de persoane şi minori.

Modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire le determina să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate în acelaşi scop.

Inculpaţii aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara, Constanţa. Apartamentele erau închiriate urmare a anunţurilor din presa on line, preţul unei nopţi de chirie fiind între 100-150 de lei.

După ce victimele erau cazate în astfel de locaţii inculpaţii procedau personal sau prin intermediul acestora la publicarea unor anunţuri pe site-uri de publicitate. Astfel, chiar din momentul în care avea loc instalarea într-un astfel de apartament, se proceda la efectuarea de fotografii în care victimele apăreau îmbrăcate sumar iar ulterior respectivele imagini împreună cu un număr de telefon de contact –de regulă cartelă prepay- erau postate în mediul on-line.

În toate situaţiile, indiferent câte victime erau cazate într-un astfel de loc, exista o supraveghere din partea inculpaţilor, în sensul ca acestea să încaseze sumele de bani de la clienţi, să beneficieze de o anumită protecţie şi să nu îşi oprească bani pentru sine.

Pentru a conlucra în mod cât mai eficient în această activitatea infracţională, cei cinci inculpaţi îşi transferau victime majore şi minore de la unul la altul, supraveghindu-le în mod regulat prin rotaţie, se ajutau între ei prin cazarea victimelor în aceleaşi apartamente sau apartamente apropiate, discutau despre sumele de bani care rezultau dintr-o astfel de activitate, despre modul şi despre locaţiile care erau mai profitabile în anumite perioade.

Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani, însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său.

De asemenea, s-a reţinut că inculpaţii Hurmuz Vasile şi Yevsukof Onur au racolat prin constrângere şi  răpire o victimă minoră cu care au întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul acesteia, prin agresiuni fizice şi  administrare de droguri”, precizau procurorii la acea dată.

Tribunalul Vrancea a admis inițial propunerea DIICOT, iar cei cinci au fost arestați preventiv: „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: - HURMUZ VASILE, cercetat pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și tentativă la infracțiunea de viol; - YEVSUKOF ONUR, cercetat pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și viol; - BABEI ALIN, cercetat pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori; - CÎLTEA BEBI, cercetat pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori; - FARISĂU ALEXANDRU, cercetat pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori”. La scurt timp, toți au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu.

Foto cu caracter ilustrativ, sursa seattletimes.com

Adauga comentariu