Cea de a V-a ediție a Festivalului Boovie își deschide porțile pe 29 mai sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Boovie, cel mai original festival din Vrancea și chiar din România,  se va desfășura anul acesta în perioada 29 mai – 1 iunie sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Distincția este acordată anual unui număr de cinci proiecte, Boovie primind distincția în 2020 ca o recunoaștere publică a valorii pe care a atins-o această manifestare.


În acest an, cea de a V-a ediție a festivalului se va desfășura pe parcursul a patru zile, cu una mai mult decât până acum și cuprinde trei secțiuni.
Boovie Junior se adresează elevilor de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a), fiind împărțită în alte cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs: „Fetița căreia nu-i plăcea numele său” de Elif Shafak, „Sumki” de Amos Oz, „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” de Frederik Backman, „Vânătorii de cărți” de Jennifer Chambliss Bertman și „Ultima zi a domnișoarei Bixby” de John David Anderson.


La cea de a doua secțiune se pot înscrie elevii de liceu, cele cinci subsecțiuni corespunzând romanelor „ Umbra Vântului” - Carlos Ruiz Zafon, „Pe când eram o operă de artă” - Eric-Emmanuel Schmitt, „Pelinul negru” - Ioana Nicolaie, „Fata cu palton albastru” - Monica Hesse, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” – Mark Haddon.  


A treia și ultima secțiune a festivalului, Boovie +, cuprinde domenii diferite, non-literare/ non-epice ori conexe cu disciplinele studiate în școală, la ea având posibilitatea de a participa atât elevii de liceu cât și cei de gimnaziu. La această secțiune sunt acceptate producțiile de animație și scenariile proprii. Volumul după care se vor face trailere este „The cyber effect” scris de Mary Aiken.


„Avem patru zile de festival, am crescut cu o zi, iar la final o să facem o gală Boovie în care vor fi premiate zece dintre cele mai valoroase trailere din concurs de personalități pe care le vom anunța pe parcurs”, ne-a spus organizatorul și creatorul acestui eveniment, profesorul Carmen Ion.


Ideea festivalului s-a născut în urmă cu șase ani, atunci când profesorul Carmen Ion le-a propus elevilor săi să citească un roman pe care să-l transpună într-un trailer.

 

Adauga comentariu