Ce spune un judecător militar despre protocoale: „Se îndreaptă împotriva Constituției și a legilor țării”

MEDIAFAX a publicat astăzi un interviu incendiar cu un judecător de la Curtea Militară de Apel, pe tema protocoalelor secrete, încheiate între Ministerul Public şi SRI. Judecătorul Constantin Udrea a catalogat că aplicarea protocoalelor este un exemplu de „crimă organizată”. „Împotriva cui se îndreaptă aceste protocoale? Având în vedere că în centrul lor se află SRI, vedeţi că radiază ca o roată cu spiţe, către toate structurile judiciare, este de fapt o crimă organizată. Această activitate de creare şi de punere în aplicare a protocoalelor secrete constituie crimă organizată, deoarece oamenii sunt calificaţi, ştiu ce au făcut, ştiu împotriva cui sunt îndreptate protocoalele, ştiu că se adaugă la lege”, se arată în materialul publicat de MEDIAFAX.

Materialul este însoțit de trei fișiere audio, care conțin interviul cu judecătorul militar. Aici, magistratul Udrea vorbește despre faptul că protocoalele nu au suport legal și nici constituțional și, mai mult decât atât, acestea „adaugă la lege, ceea ce e nepermis”. „SRI, pentru că despre el este vorba, a accesat posibilitatea de a dispune decizii în materie penală, prin manipularea probei. (Protocoalele) se îndreaptă împotriva Constituției și a legilor țării”, spune magistratul, în interviul acordat MEDIAFAX.

Totodată, judecătorul spune căfostul CSM era vândut cu totul serviciului secret. Era vândut cu totul. ... În decursul activității mele am găsit documente cu nume de procurori acoperiți, ofițeri ai SRI-ului”. Constantin Udrea arată și că susținătorii protocoalelor nu vin cu argumente. Și, mai mult decât atât, protocolul din 2009 era secret doar pentru ascunde „de justițiabili, de judecători, de legislativ, de parlament și de toate structurile instituționale că ei fac ceva absolut nepermis împotriva statului de drept. Ei sunt mai tari decât fosta Securitate. Fosta Securitate avea un stăpân: partidul. SRI nu mai are stăpân, acționează cum vrea”.

Adauga comentariu