Ce se întâmplă cu bannerele pro Referendum amplasate în județ: este timp cu duiumul pentru intrarea în legalitate!

Ceasul ticăie și nu prea în ceea ce privește înlăturarea bannerelor pro Referendum care au apărut ca ciupercile după ploaie prin oraș. Cu toate că Biroul Electoral de Circumscripție Vrancea a dispus încă de marți ca aceastea să dispară, lucrurile nu sunt tocmai simple. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC Vrancea, hotărârea prin care s-a  admis „în parte sesizarea și dispus înlăturarea afișajelor electorale ilegale, precum și pe cele care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau a altui stat” este încă în termenul de contestație. Cu alte cuvinte, după cum ne-a explicat Cristina Stoica, hotărârea a fost dată pe 2 octombrie, însă termenul în care poate fi contestată la Biroul Electoral Central expiră în 48 de ore de la afișare, adică azi, la orele 20.00.

Pe scurt, nicio grabă. Cu toate acestea, bannerele au fost modificate, grosier am spune noi, cu un pic de marker tras peste drapelul României și cuvântul DA.

BEC Vrancea a primit două sesizări privind amplasarea acestor bannere. Pe de o parte, USR se plângea că acestea sunt „amplasate în afara locurilor speciale pentru afișaj electoral stabilite de primar și care depășesc dimensiunile maxime admise, care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României și nu conțin deumirea entității care le-a comandat, denumirea operatorului economic care le-a realizat, codul unic de identificare și tirajul”. Anterior, și Mihai Alexandru Voicu se plângea, însă doar în ceea ce privește drapelul, pe 28 septembrie. Pentru cei care nu au auzit de dumnealui, Mihai Alexandru Voicu este membru PNL Dolj, ales deputat în circumscripția electorală nr.43 - pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării - și a auzit despre bannerele din Vrancea tocmai de la biroul de parlamentar pe care dumnealui în are în Madrid.

Adauga comentariu