Ce mașini de serviciu conduc șefii instituțiilor din subordinea primăriei. Toate autoturismele ENET sunt sub sechestru!

Primăria Focșani ia la bani mărunți cele zece instituții aflate în subordinea sa, cărora le-a cerut ferm să raporteze câte mașini au în parcul auto. Luna aceasta, când s-a tras linie, totalul automobilelor a reieșit a fi 35, însă de fapt, dacă se analizează fiecare raportare în parte, numărul ar putea fi mai mare. Pentru aceasta ar fi fost suficient ca instituțiile să numere și să raporteze corect. Însă s-a dovedit că matematica e ușor complicată: una dintre instituții a numărat trei, dar la adunare a ieșit un total de unu! Cele mai multe mașini sunt în patrimoniul Poliției Locale Focșani - 11, Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară și Direcția de Dezvoltare au câte patru, trei au fost găsite la Transport Public și Cup Salubritate, două la Administrația Piețelor și câte una la Serviciul de Evidență a Persoanelor, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Parking. Interesantă este contabilitatea pe care a făcut-o publică societatea de termoficare a municipiului. Aici sunt cinci autoturisme, însă pe lista prezentată Primăriei Focșani se arată că „toate sunt sub sechestrul ANAF”! În rest, ENET este o mândrie a orașului, care se achită cu succes de obiectul său de activitate. Mai aflăm că, deși ENET a stat, stă și probabil va tot sta prost în ceea ce privește partea economică, directorul a investit în imaginea sa publică: conduce un Opel Insignia atunci când se plimbă de colo colo prin oraș pentru a verifica cât de bine îi merge instituției pe care o conduce!

Cea mai rablă mașină din parcul auto al ENET este o Super Nova, care a fost propusă spre casare. Dar la ENET, dacă ne uităm pe lista de mai sus, se observă că fiecare director e cu... propriul mijloc de transport asigurat de societate. Pentru că, nu-i așa, directorii sunt văzuți foarte des în afara birourilor călduțe. Directorul economic este cel mai oropsit cu Dacia Logan, directorul tehnic are repartizată un Renault Laguna, iar cei care efectiv umblă prin oraș conduc o Solenza.

Nici Direcția de Asistență și Medicină Școlară nu deține orice autoturism. Cele patru care se regăsesc în parcul auto al instituției sunt un Wolkswagen Caddy, Dacia Lodgy Stepway, o Skoda Rapid și un Fiat Tipo. De la Dezvoltare s-a răspuns scurt și la obiect. Directorul Adrian Vulpoiu s-a grăbit ca de obicei, așa că a raportat, faultând limba română: autoturismele ce deserves activitățile effectuate de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani sunt în număr de 4. Mai mult de atât nici nu era nevoie, chiar dacă marea majoritate a instituțiilor care răspund în fața municipalității au înțeles că trebuie să detalieze și marca mașinilor aflate pe inventar. La Poliția Locală sunt conduse 10 Dacii Logan Berlina, mai vechi sau mai noi și o Dacie Autotutilitară din 2006.

Cenușăreasa instituțiilor din municipiu este Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, cu o Dacie Logan pe benzină, an de fabricație 2008. La Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență se conduce doar un Duster, dar interesantă este situația la Parking. Cineva i-a jucat o festă directorului Nicușor Statache, care niciodată nu știe câte locuri de parcare administrează sau nu știe sumele contractelor pe care le derulează. Astfel, pe principiul „cei patru apostoli au fost trei: Luca și Matei”, la Parking mașinile sunt una: un Iveco Eurocargo, un Opel Combo Yan M2 și o autoutilitară Ford Transit.

Transport Public nu prea are cu ce mândri. Deține două Renault Clio, din 2007 și o Dacie Logan fabricată în 2006. Tot Dacii sunt și în inventarul Administrației Piețelor: o autoutilitară Logan și încă una Duster. În același timp, și angajații CUP Salubritate au ales mașinile românești, dar modele mai noi: un Lodgy fabricat în 2018, un Duster fabricat în 2017 și un Logan din 2009.

Adauga comentariu