Ce îl recomandă și îl face așa bun adjunct pe Aurel Șelaru. Conform CV-ului, dumnealui este „predispus să înveţe lucruri noi”

Am aruncat un ochi pe CV-ul stufos al celui care este a doua mână în Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Aurel Șelaru este o adevărată perlă neagră a învățământului vrâncean, care cu siguranță a primit această funcție strict pe competențele profesionale și experiență. Cu toate acestea, CV-ul lui Șelaru conține câteva inadvertențe. Aurel Șelaru are experiență în învățământ, chiar dinainte să cocheteze cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi (2000 - 2004). Între 1998 - 1999 fusese profesor pe catedra de chimie-biologie la Lăstuni, între 1999 - 2001 predase tehnologia la Dumitrești, iar din 2001 și-a dat seama că poate preda sportul, cu toate că absolvise în 1998 chimie-biologie, ca şef de promoţie. Cu toate acestea, Aurel Șelaru a devenit cunoscut și respectat abia după ce a preluat domeniul „învățământ” la ziarul Monitorul de Vrancea, în 2002, dar se pare că fostul reporter vrea să fie misterios (ca să fim eleganți). Cariera sa jurnalistică este întreruptă brusc în 2006, când ia catedra de educație fizică și sport la „Grupul Școlar Dumitrești”.

Numai că, în ciuda celor scrise în CV, Șelaru a continuat mult timp să scrie la Monitorul, chiar până în august 2017, când a primit vestea bună de la Ministerul Educației. Bașca, nicăieri nu apare că Șelaru mai făcea și pe corespondentul la ziarul Libertatea. Dacă minte site-ul, mințim și noi:

Asta chiar nu o credem, sigur e o eroare

Ca să fim sinceri până la capăt, Șelaru s-a implicat ani buni în activitatea sindicală, a ținut cu profesorii. Nu apare în CV că ar fi fost lider de sindicat în județ, dar asta nu mai contează. Știm cu siguranță că în noiembrie 2013 era pe baricade la București, unde profesorii protestau pentru salarii mai mari. Era pe vremea USL.

După cum se vede, Șelaru susținea ceea ce știm toți: „fără școală=popor analfabet”. Perfect de acord - nu neapărat cu formularea, ci cu ideea în sine. Numai că, parcurgând CV-ul adjunctului ISJ Vrancea, găsim câteva cuvinte ciudate: „asigurăii interne a calităţii”, „practică a stundeţilor”, „Marketingu-ul formării”. Până la final, aflăm că este „predispus să înveţe lucruri noi”, găsește „soluţii bune pentru diverse probleme tehnice şi practice” și confecţionează „materiale didactice pentru toate activităţile”. Pentru cine vrea să afle mai multe, aici este documentul.PDF icon cv_selaru_aurel.pdf

Adauga comentariu