Ce fac subordonații lui Viorel Șerbănoiu din Botoșani: se laudă cu probe video, dar nu le au!

Plecat din 2008 de la IPJ Vrancea către IPJ Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, împuternicit din 2017 ca șef al IPJ Botoșani, nu a reușit până acum să își învețe subordonații „de bine”. Aceasta în cazul în care a încercat. Șerbănoiu a fost pe rând ofiţer operativ la  Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vrancea (1995-1999), şef Birou II la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vrancea (1999–2005), şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea (2005-2008), şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani (2008-2012) și adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani (2012-2017), dar lunga experiență pare că nu a însemnat nimic. În Botoșani, județ în care până la urmă veghează asupra respectării legii, se petrec lucruri care aduc aminte de vechile obiceiuri milițienești. Probe care nu există, amenzi fără fundament.

Spre exemplu, unele procese verbale de contravenție întocmite de subordonații lui Șerbănoiu sunt eliminate în instanță, în condițiile în care acestea sunt întocmite în baza unor așa-zise probe video pe care nu le vede nimeni niciodată. Și în instanță, la explicațiile solicitate, răspunsul IPJ Botoșani este ridicatul din umeri. Într-un astfel de dosar, în care instanța s-a rugat de câteva ori de IPJ să depună „înregistrarea video a presupusei fapte contravenţionale”, IPJ Botoșani a și fost amendat cu 100 de lei:

Răspunsul Inspectoratului condus de Șerbănoiu nu a venit nici după amendă, deși „în procesul-verbal este precizat că abaterea a fost filmată cu aparatul video instalat pe auto MAI 34675”.  Adică era o probă forte în apărare, dacă ar fi existat. Ulterior, soluția a fost în favoarea celui sancționat cu o sumă deloc de neglijat: 870 lei și suspendarea dreptului de a conduce pe o durată de 60 de zile. Iar exemplele în care subordonații lui Șerbănoiu completează actele cu informații nereale pot continua:

Adauga comentariu