Cătălina Lupu își învață prietenii virtuali unde să își bage degetul pe Facebook. O fi inițiativă de consilier local ALDE sau de profesor de română? „Nu mai știu ăștia cu mintea odihnită ce să inventeze”

Doamna Cătălina Lupu, profesor de limba și literatura română, (ne)cunoscută mai ales de când onorează ALDE prin reprezentarea în CL Focșani, este îngrijorată. Nu mai doarme ziua și visează noaptea de grija a ceea ce se întâmplă pe moșia virtuală a lui Mark: prietenii săi de pe Facebook nu îi văd postările, dom’le! Știți mesajele acelea cu Partikip și Amin? Ei, dumneaei nu le știe, dat fiind că își îngrijește de doo cariere fulminante: cea de profesor și cea de politician. Așa că, trezită ca din... somn, a găsit un mesaj care i-a ascuțit simțurile, drept pentru care s-a gândit că prietenii imaginari pe care îi deține pe Facebook trebuie să fie la curent. Mesajul nu poate fi altceva decât un copy-paste. Nici prin gând nu ne trece că un profesor de română la câteva licee din municipiul reședință de județ ar putea ticlui un text care are atât cuvinte cu diacritice, cât și fără.

 

Adicătelea doamna nu pricepe de ce doar 10% din prietenii de pe FB îi văd postările. Presupunând că doamna Lupu a stat cu pixul și hârtia în mână și a calculat în miez de noapte, extrăgând radicali și rădăcini pătrate, am vrea totuși să o liniștim: am observat noi, doamnă, care e faza. Din cei circa 1.000 de prieteni de îi dețineți, doar vreo 700 vă și urmăresc. Restul s-ar putea să fie plictisiți sau complet dezinteresați de profilul dumneavoastră. Nici nu e de mirare, dată fiind postarea de mai sus. Sau, ar mai fi o explicație: Soroș sau/și serviciile nu vor să le autorizeze oamenilor postările!

Ei, oamenii nu au fost complet insensibili la mesajul doamnei profesoare. Care în continuare pare să nu înțeleagă cine suntem și încotro ne îndreptăm. Bine, nici prietenii săi nu sunt de lepădat. Unul singur a priceput cam care e adevărul din spatele postării: „Mai bine țineți degetul în mănușă decât pe text. Nu mai știu ăștia cu mintea odihnită ce să inventeze”.

Adauga comentariu