Cât ne costă întreținerea țânțarilor în Focșani. Cât de curând, țânțarii vor fi hrăniți din elicopter, cu peste 21.000 de euro!

Poate cei care se confruntă cu „normalul” situației din Focșani - unde ești atacat la tot pasul de țânțari - ar vrea să știe cam câți bani se dau pentru această conviețuire. Noi am fost curioși și am aflat că, pe lângă încredințarea directă de 57.502,50 lei, adică în jur de 12.000 de euro, din aprilie, instituția din subordinea Consiliului Local Focșani a pus la cale alta acum: peste 21.000 de mii de euro vor fi aruncați pentru țânțari și alte insecte cu care trăim alături de când dă firul ierbii și până la primul ger.

Aruncați la propriu, pentru că Direcția de Dezvoltare a dat suma menționată mai sus pentru „servicii de pulverizare aeriană cu furnizare de insecticid biocid, pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari, muște, căpușe). ...Aeronava să aibă în dotare instalație de stropit ULV (ultra low volume) MICRONAIR sau echivalent pentru difuzări ultrafine. Prețul include deplasarea aeronavei tur/retur la Focșani (jud.Vrancea) plus celelalte cheltuieli necesare prestării serviciului. Restul cerințelor vor fi stipulate în contract”, se arată în încredințare directă.

Firma care va face toate aceste minuni are un nume predestinat: Eurodreams. Să sperăm că aceasta nu înseamnă că stârpirea țânțarilor, muștelor și căpușelor e doar un vis...

Cu siguranță ar putea fi de bine, dacă nu am avea deja experiența din aprilie, când aparent 330 de litri de substanță au fost folosite de Direcția de Dezvoltare pentru a combate insectele cu domiciliu stabil în Focșani. Practic a fost apă de ploaie, sau apă cu steroizi/hormoni, după cum bine spunea cineva. Pentru că țânțarilor nu numai că nu le-a făcut rău, dar i-a și ajutat să crească armonios și să fie mai viguroși.

Adauga comentariu