Cât îl ține plapuma pe Bănel Bărbieru? 6.500 de euro pentru extinderea veceului școlii din localitate!

Cetățenii comunei Tătăranu au decis în 2016 ca Bănel Bărbieru să fie omul care să le conducă destinele timp de patru ani. Nu numai destinele, am adăuga noi, ci și toaletele. De spunem asta? Pentru că edilul a hotărât să purceadă neîntârziat la anumite lucrări vaste, de extindere a grupului sanitar aferent școlii gimnaziale din comună.


Am încercat să obținem mai multe detalii legate de această investiție crucială, însă edilul, mult prea morocănos pentru o zi de miercuri, ne-a răspuns monosilabic la întrebări (practic nu ne-a răspuns) și ne-a invitat luni la inaugurare. Care va să zică, Bănel Bărbieru va tăia panglica la noul veceu al școlii din Tătăranu, eveniment istoric în cariera sa de primar. Nu știm dacă noul „lăcaș” va fi și sfințit de un sobor de preoți, așa cum am văzut pe la alte case, însă suntem convinși că elevii vor „inaugura” investiția cu primul prilej.


Din dialogul sărăcăcios pe care l-am purtat telefonic cu edilul Bărbieru, am tras, însă, o singură concluzie: lucrările s-au făcut prin încredințare directă unei societăți private. Aceasta va primi 30.000 de lei, cam 6.500 de euro, pentru a efectua lucrările de extindere a grupului sanitar. Asta este doar o parte din adevăr. Gura primarul a grăit adevăr doar pe jumătate întrucât societatea care va efectua lucrările aparține... primăriei!


Ne-am uitat mai aproape (nu cu lupa) la societatea „privată” care execută lucrările (de-acuma pe sfârșite) și am constatat mai multe lucruri: PRESTĂRI SERVICII TĂTĂRANU SRL a fost înființată în 2015, însă primul an când „a înregistrat venit” a fost 2017; după cum se vede, la finele lui 2017 firma, la care PRIMĂRIA este UNIC acționar, a avut o cifră de afaceri de 81.092 lei, un profit de minus 12.164 lei, datorii de 36.808 lei și doi angajați (unul dintre aceștia fiind administratorul societății); în același an primarul își cumpără un HYUNDAI IX 35 (an de fabricație 2014), mașină care se poate cumpăra la mâna a doua cu un preț între 9.000 și 12.500 de euro!


PRESTĂRI SERVICII TĂTĂRANU SRL este administrată de Alexandru Tatu, fost consilier local până în 2016, actualmente agent de escortă la Penitenciarul Focșani. Același Alexandru Tatu mai are două firme: una pe care a închis-o (ROZONVET SRL) și alta care mai funcționează (CADAVAS PHARM SRL), numai patronul știe cum.


În concluzie, situația se prezintă cam așa: unu - primarul alocă 6.500 de euro pentru extinderea grupului sanitar al școlii; doi – primarul ne spune că societatea care se ocupă de lucrări este privată, însă aceasta aparține primăriei; trei – firma administrației locale este falimentară; patru – PRESTĂRI SERVICII TĂTĂRANU este administrată de un fost consilier local.


Nu știm deocamdată cum arată extinderea spațiului în care se află toaletele școlii din Tătăranu, însă punem pariu că un gospodar din aceeași localitatea își făcea casă cu 6.500 de euro!

 

Adauga comentariu