Cât de grele au fost de fapt subiectele la română. Profesorii din Focșani sunt de părere că dificultatea a fost medie

Proba la Limba și literatura română s-a încheiat, elevii se „repliază” pentru următoarele examene, adevărate bătălii care trebuie câștigate dacă aspirațiile sunt direcționate către o instituție superioară de învățământ. Ca după orice examen, în funcție de nivelul pregătirii, elevii se contrazic la ieșire. Unii spun că a fost ușor, alții că subiectele au fost întortocheate și n-au înțeles nimic. Unii spun că au făcut ceva, alții debordează de siguranță, însă toată lumea așteaptă rezultatele cu sufletul la gură.


Am stat de vorbă cu cîțiva profesori de Limba română în speranța că vom avea informația cuvenită în legătură cu gradul de dificultate al examenului de astăzi. Cadrele didactice, fără excepție, au spus că subiectele au fost de nivel mediu și că orice elev care a pus mîna pe carte poate lua minimum nota cinci.


„Dificultatea este medie, așa cum mă așteptam. Subiectele au fost exersate de copii și de profesori la clase, nu sunt subiecte de nivel superior, sunt de nivel mediu și pot fi rezolvate. Eu cred că că se va vedea asta în rezultatele copiilor. Sunt exact pe structura anunțată de minister cu multă vreme în urmă.


Din punctul meu de vedere sunt bine gîndite, îi avantajează pe toți elevii, de la toate liceele, inclusiv cele tehnologice, agricole etc. Nu există copil care să nu poată lua cinci pe subiectele acestea dacă citește cu atenție și le rezolvă cu răbdare. În concluzie, subiectele sunt de nivel mediu iar rezultatele vor fi bune și foarte bune”, ne-a spus profesorul Carmina Corbeanu de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani.

 

Adauga comentariu