„Carmen” de Bizet pe scena Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia” din Focșani

La 29 mai 1927, în interiorul perimetrului Pieței Unirii de astăzi, a avut loc depunerea pietrei de temelie a Ateneului Popular, eveniment simbolic care a avutloc în prezența ministrului de interne Octavian Goga, a lui Vasile Goldiș, Petru Groza și altor senatori, deputați, prefecți și primari din acea vreme. Așadar, pe 29 mai, Ateneul „Mr.Gh.Pastia” împlinește luna viitoare 92 de ani.


Cu acest prilej, pe lângă manifestările culturale dedicate zilei respective, în sala instituției de cultură va avea loc un spectacol excepțional de operă – „Carmen” de Georges Bizet, într-o nouă adaptare pentru scenă a maestrului Daniel Prallea – Blaga. Scenografia este semnată de Marian Paraschiv iar acompaniamentul la pian și conducerea muzicală aparține Ioanei – Valentina Cojuharov.


Pe scena Ateneului Popular din Focșani vor da viață personajelor din „Carmen” Adina Papadimas Secobeanu în rolul lui Carmen, Șerban Cristache în rolul lui Don Jose, Cristina Chițimia Cristache, care o va interpreta Micaela și Radu Ion ce-l va însufleți pe Escamillo. Spectatorii îi vor putea asculta pe Cristian Ioniță – Zuniga, Marian Paraschiv – Lillas Pastia și Daniel Prallea- Blaga – Garcia.


Spectacolul va începe la ora 19.00 iar prețu unui bilet este de 30 de leipenteru adulți și 20 de lei pentru elevi și studenți.

 

Adauga comentariu