Carantină în plin centrul orașului. „Nu avem nimic împotriva cetățenilor care urmează fie aduși aici, ei nu au nicio vină pentru această situație! Solicit Prefectului să găsească altă locație, una cât mai retrasă”, atrage atenția primarul

Primarul Focșaniului a scris în urmă cu puțin timp pe Facebook că ieri tocmai ce a fost decis ca o parte dintre persoanele pentru care se instituie carantina să fie plasate la Hotelul Unirea, clădirea aflată în zona zero a municipiului, criticând decizia Prefecturii Vrancea. Se pare că deja de ieri ar fi început să fie aduși aici vrânceni veniți din zonele roșii, aseară fiind publicat pe Facebook un filmuleț sugestiv.

Momentan, Prefectura Vrancea nu a venit cu o explicație, însă surse oficiale din instituție ne-au confirmat că a fost luată această decizie. Motivul de a transforma tocmai Hotelul Unirea în spațiu de carantină a fost acela că primarul Cristi Misăilă nu a venit cu nicio propunere de centru de carantină în afară de locația de pe strada Albinei, în condițiile în care este nevoie de o clădire în municipiu unde să poată fi acordată prompt îngrijirea și masa persoanelor „internate”, precum și să fie asigurată paza acestora și o rapiditate a intervenției.

Nu vrem încă un centru de carantină în Focșani

Dragi focșăneni,

Prefectul Județului Vrancea și Direcția de Sănătate Publică au hotărât miercuri, 25 martie 2020, să instituie un nou centru de carantină chiar în centrul orașului nostru, într-un hotel! Deja încep să fie transferate aici persoane aflate în alte locații de carantină, care nici măcar NU AU DOMICILIUL PE RAZA MUNICIPIULUI FOCȘANI!

Această decizie a fost luată fără consultarea Primăriei Municipiului Focșani! Nici măcar nu am fost înștiințați în mod oficial, dorindu-se probabil a ne pune în fața faptului împlinit.

Este o practică a Prefecturii Vrancea de a gestiona epidemia de coronavirus în secret, total netransparent, așa cum a procedat și în cazul Spitalului Militar Focșani, unde sunt peste 22 persoane diagnosticate.

Nu avem nimic împotriva cetățenilor care urmează fie aduși aici, ei nu au nicio vină pentru această situație! Solicit Prefectului să găsească altă locație, una cât mai retrasă posibil, nicidecum în centrul orașului.

Fac un apel public către Prefectul Județului Vrancea - Fără centre de carantină pe raza Municipiului Focșani! Avem deja două centre.
AJUNGE!

Nu putem face tot Focșaniul un centru de carantină doar pentru că un Prefect este de o incompetență crasă!

Nu putem lăsa o comunitate întreagă să fie pusă în pericol de persoane care nici nu știu ce au de făcut!

În același timp cer ca focșănenii și nu numai să fie informați în legătură cu situația reală a evoluției epidemiei de COVID-19! Nu ascundeți oamenilor realitatea pentru a vă proteja voi funcțiile!”, scrie însă primarul Misăilă pe pagina oficială de Facebook.

 

Sursă Foto/ Video: Facebook

Adauga comentariu