A candidat singur și a câștigat: Oprișan, unul dintre cei 16 vicepreședinți ai PSD

După ce a „dres busuiocul” cu șeful său direct pe linie de partid, Marian Oprișan s-a avântat, mai abitir ca niciodată, într-o „luptă” cu final așteptat. Fără emoții, a câștigat sufragiile majorității electorilor din Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea), alături de colega sa, Mirela Furtună. Nu era nicio supriză, în condițiile în care a candidat singur „pe post”. Astfel, Liviu Dragnea își păstrează baronii locali în funcții cheie, consolidându-și poziția din fruntea partidului. Marian Oprișan pare că își extinde sfera de influență și face un pas în spatele lui Liviu Dragnea pe care, mai nou, îl numește „prietenul meu”.

De altfel, pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Vrancea a postat câteva vorbe după Congres: „țin să le mulțumesc colegilor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est pentru încrederea acordată! Îi asigur că din funcția de Vicepreședinte al PSD voi milita, ca și până acum, pentru binele cetățenilor acestei țări! Stă în puterea noastră să facem ca lucrurile să funcționeze iar pentru acest lucru avem nevoie de unitate dar și de o serie de reforme”. Liviu Dragnea intenționează să continue așa-zisa reformă a justiției iar Marian Oprișan îl secondează în afirmații: „cred cu tărie că cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la puşcărie, dar, în egală măsură și cei care comit abuzuri împotriva libertăţilor şi drepturilor omului, ale cetăţeanului român trebuie să meargă tot la puşcărie”. De, „hoțul neprins este negustor cinstit!”

Unii dintre admiratorii lui Marian Oprișan i-au dat „Share” mesajului scris de acesta pe Facebook, alții au avut propriile cuvinte de laudă, ca de exemplu senatorul Cristian Dumitrescu care mănâncă, de ani de zile, o pâine caldă de pe urma electoratului disciplinat al liderului de Vrancea: am votat cu speranța că unitatea de care dă dovadă PSD în aceste zile va motiva și inspira și alte partide spre o Românie democratică, prosperă și puternică. Întotdeauna mi-am arătat încrederea și susținerea pentru colegul și prietenul meu, președintele PSD Vrancea, președintele CJ Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. Sper că alegerea lui ca vicepreședinte pentru regiunea Sud-Est este încă o dovadă a încrederii pe care membrii PSD i-o acordă”.

Un lucru rămâne „foarte clar”: noi, ăștia din Vrancea, nu mai știm sigur dacă vom mai avea aeroport sau nu. Din declarațiile făcute de Marian Oprișan am aflat cu surprindere și dezamăgire că ne-a mutat aeroportul undeva prin regiunea Brăila – Galați – Vrancea. Și ne pusesem atâtea speranțe…

Adauga comentariu