Campanie și sânge sau campanie de sânge? Înghesuială mare la Centru de Transfuzii Sanguine Vrancea

A devenit sau nu o modă actul nevinovat al donării de sânge? Ei, la asemenea întrebare e greu să găsești răspuns fără să atragi oprobriul unora sau altora. E clar, totuși, că rețelele de socializare aproape că au devenit neîncăpătoare pentru sufletele mărețe ale slujbașilor din administrațiile și instituțiile publice.


După o perioadă în care trăgeai cu tunul după donatori, iar o pungă cu sânge valora greutatea ei în aur pentru vreun pacient aflat în necaz, holurile Centrului de Transfuzii Sanguine erau traversate doar de stafiile amărâților care donau pentru bonuri. Astăzi, paginile de Facebook se umplu cu fotografii în care oameni durdulii și bine dispuși se fotografiază cu mânecile suflecate pe fotoliile de donatori.


Noi am pune o întrebare, chiar și retorică, unde începe gestul de omenie și de unde pornește goana pentru imagine, strategia de marketing? Da, știam, nu e vorba decât despre un îndemn adresat celor care pot dona sânge. Cei care nu sunt donatori văd pozele și, iaca, dintr-o dată, se pornesc turmă la Centru de Transfuzii cu mânecile suflecate.


După ce managerul spitalului, Constantin Mândrilă, a anunțat ieri cu mândrie plenară că întreaga campanie de donare a fost inițiativa lui Marian Oprișan, astăzi îl vedem pe primar donând sânge. Ce să fie la mijloc?


Sânge au dat și jandarmii, vor da și polițiștii, armata mai mereu...Iată că trăim, la urma urmei, într-o lume mai bună. Și dacă ni se pare?

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu