Camera de Conturi dixit: Primăria Focșani a plătit pentru lucrări care nu au fost executate niciodată!

Primăria municipiului Focșani nu a ieșit chiar neșifonată în urma auditului asupra conturilor de execuție bugetară pe anul 2017. Astfel, în ceea ce privește acuratețea datelor contabile reflectate în situațiile financiare , au reieșit trei abateri estimate la 472.000 de lei. Printre acestea se numără și faptul că datoriile bugetului local înregistrate în evidența contabilă (la 31.12.2017) nu corespund cu cele reflectate în evidența fiscală.

Alte 12.408.000 lei au reprezentat sancțiuni pentru neîncasarea veniturilor în cuantumul și suma stabilită de lege. Aici merită semnalate două chestiuni: faptul că primăria nu și-a îndeplinit datoria de a asigura resursele financiare pentru funcționarea CUP și că au fost înregistrate datorii bugetare fără să existe documente justificative.

Un alt capitol important la care municipalitatea s-a ales cu 1.666.000 lei (predestinat, nu?) amendă a fost cel privind calitatea gestiunii economico-financiare. Astfel, raportul Camerei de Conturi Vrancea ne spune lucruri extrem de interesante la care, suntem convinși, aparatul de „stat” din primărie are, desigur, explicație.

Ce spune Camera de Conturi? „UATM Focșani nu a făcut demersuri în vederea recuperării de la constructori a contravalorii lucrărilor neefectuate la data încetării contractelor de execuție, cu toate că exista o clauză în acest sens”. Mai clar de atât nici că se poate. Adică primăria a plătit niște societăți „deștepte” pe ceva ce n-au făcut!

Altă chestie și mai tare, bună de ținut minte pentru campania elecgtorală de anul viitor: „au fost efectuate plăţi fără contraprestaţie, reprezentând contravaloarea unor lucrări de investiții care au fost înscrise în situațiile prezentate la plată de constructori şi acceptate de către beneficiari, deși nu au fost executate”. După cum se vede, abaterile au fost făcute de Direcția de Dezvoltare, Grădinița 16 și Școala „Al.Vlahuță”.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu