Călin Popescu Tăriceanu s-a simțit bine la Focșani, dar nu atât de bine încât să se însoare!

Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost, după cum poate ați aflat între timp, oaspetele de onoare al liderului PSD Vrancea, Marian Oprișan. Ca o mică paranteză, de data aceasta nu prea i-au ieșit pasiențele președintelui CJ. Deși s-au lansat în cele patru zări invitații de participare la sărbătorirea celor 160 de ani de la Unire, barosanii de la centru nu au fost interesați, poate și din cauza vremii.


În aceste condițiuni vitrege, „cel mai iubit vrâncean” a trebuit să se mulțumească cu oarece plevușcă formată din Mari Grapini, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ilie sau Toni Greblă, președintele Senatului devenind „perla coroanei” la acest 24 ianuarie.


Călin Popescu Tăriceanu nu a fost un puț de înțelepciune. Este adevărat că discursul său de la tribună a fost mai degrabă o lecție plictisitoare de istorie finalizată cu gogoși de genul „românii trebuie să rămână uniți”. Pe de altă parte, pe pagina sa de Facebook, președintele Senatului ține să ne împărtășească faptul că întreg drumul spre Focșani l-a petrecut citind din Kogălniceanu, poate și de aici cuvântarea sa umflată ca o gogoașă.


Ce ne mai spune Tăriceanu? Că înlăuntrul și înafara țării este vrajbă, că avem un președinte care nu dă doi bani pe lege și dreptate dar că „speranța nu a murit” și că trebuie„să dăm mână cu mână”. Nu știm de unde le-ofi scos nea Tări, dar gogorițele astea încep să nu mai prindă la români. E drept că unii refuză să se deștepte, dar nimeni nu trăiește la infinit.


Ei bine, Tăriceanu a fost de-a dreptul fermecat de târgul nostru și nu înțelege de ce Focșaniul nu are „vizibilitate” decât o singură zi pe an. Păi, nea Tări, de ce nu-l întrebi mata pe „cel mai iubit vrâncean” de ce se întâmplă una ca asta?


„Ce păcat că Focșaniul are vizibilitatea pe care o merită doar o singură zi pe an! Ce oameni minunați! Ce grai dulce! Ce vinuri alese! Doar pentru plăcerea de a vedea locurile minunate din Vrancea, serbarea Unirii Principatelor Române ar trebui să fie în fiecare zi!”, zice Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

 

Adauga comentariu