Cadre didactice din Vrancea instruite în lupta antidrog dusă la nivelul școlilor din județ

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea derulează la nivelul județului o serie de programe naționale care au ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul școlarilor și preșcolarilor. Pe această linie de acțiune, instituția a organizat mai multe sesiuni de formare în domeniul drogurilor la care au luat parte 95 de cadre didactice din 20 de școli.


În acest an școlar (2018 – 2019), Centru de Prevenire acționează prin intermediul a patru programe. „Cum să creștem sănătoși” își dorește promovarea unui stil de viață sănătos în rândul celor mici, cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Se pune accent pe mișcare, alimentație sănătoasă și igienă. Copiii trebuie protejați în familie de fumul de țigară și nu trebuie încurajată administrarea de medicamente fără prescripție medicală.


Un alt proiect care are ca scop dezvoltarea emoțională a copiilor din clasele I-a și a II-a, în sensul întârzierii și chiar neînceperii debutului consumului de droguri, se numește „ABC-ul emoțiilor”. Acestea este completat de Proietul „Necenzurat”, inițiativă destinată formării unor abilități de viață „necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri pentru elevi cu vârsta de 12-14 ani”.


Un alt proiect important derulat de Centrul de Prevenire Antidrog Vrancea este „Eu și copilul meu”. Grupul țintă al acestuia îl reprezintă părinții copiilor din învățământul secundar, clasele V – VIII, deci cei cu vârsta între 10 și 14 ani. În cadrul programelor de informare, proiectul are ca scop sensibilizarea și mai ales responsabilizarea adulților de a oferi exemple cât mai bune copiilor lor.

 

Adauga comentariu