Cadeeee! Blocul „NATO” din Focșani iese din „Alianță”. Lucrările de demolare au început!

Construit în urmă cu 50 de ani, prin anii 1970, blocul „NATO” își dă creștinește obștescul sfârșit. Utilajele societății de demolări mușcă aprig, câinește, din trupul de beton și cărămizi al edificiului de locuințe, printre primele care s-au construit în Focșani.


În primă fază municipalitatea a luat în calcul reabilitarea construcției, însă expertiza făcută de specialiști a dat un verdict care făcea imposibilă această idee. Practic, era mai simplu să-l pui la pământ și să ridici altul nou decât să fie renovat.  


Aflat într-o stare de degradare avansată, devenit un adevărat bloc de ghetou, șubrezit pe dinăuntru de locatarii sociali, adevărate termite, zilele blocului G2 au ajuns la final. Mulți dintre locatarii din vecinătate, dacă nu toți, recunosc că li s-a luat o piatră de pe inimă. Nu se mai putea, zic ei, locui în zonă.

 


Lucrările de demolare costă cam 1,3 milioane de lei (aproximativ 280.000 de euro) și trebuie să fie gata în 70 de zile de la începerea efectivă a lucrărilor. Asta înseamnă că pe aproape de sfârșitul lunii octombrie blocul „NATO” va fi doar o amintire. Muncitorii sunt optimiști, ei spun că vor termina treaba mult mai repede.

 

Adauga comentariu