Focșăneanca Roxana Lupu - „Maria, Regina României”, în Elita României: „Actoria nu trebuie să fie o mască. Actoria trebuie să fie parte din tine”

Cea mai nouă peliculă care înfățișează o parte din istoria noastră, „Maria, Regina României”, are în distribuție în rolul principal o actriță originară din orașul nostru. Roxana Lupu interpretează un rol de excepție, cel al Mariei, cu o responsabilitate imensă. „Maria, Regina României” a avut premiera de gală pe 6 noiembrie, la Ateneul Român, iar în weekend a rulat și în județul în care s-a născut actrița Roxana Lupu. Focșănenii pot viziona filmul și în acest weekend, la Cinema Balada. Lungmetrajul „Maria, Regina României” este un film în regia lui Alexis Sweet Cahill, recompensat cu premiul secţiunii Avanpremierele Toamnei la festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 2019, filmările având loc la Palatul Cotroceni, Castelul Peleș sau Quai d’Orsay din Paris.

Zilele acestea, actrița focșăneancă a povestit pentru „Elita României” ce a însemnat acest rol, care vine după alte interpretări importante. Roxana Lupu are experiență în în roluri ca regina Elisabeta a II-a în serialul de televiziune „Inside Windsor Castle” și „Inside Buckingham Palace”, precum și prințesa Margaret în „Private Lives” sau prințesa Tatiana Romanov în „Misterele uciderii regale”.

Actoria nu trebuie să fie o mască. Actoria trebuie să fie parte din tine. M-am îmbogățit foarte mult de pe urma acestor roluri și a experiențelor acestea. M-am bucurat când am descoperit exact asta la rolurile mele, partea umană. Asta vrea să vadă orice spectator, deoarece partea regală o pot vedea sau descoperi tot timpul, la personalitățile regale, dar partea umană, mai puțin. Și de aici vine satisfacția mea ca actor, să descopăr partea umană a personalităților regale și să o înțeleg, să o arat, să o redau cât mai bine și cât mai subtil”, spune Roxana Lupu pentru „Elita României”.

Roxana Lupu locuiește de 6 ani la Londra alături de soțul său Nicholas Lupu, care este de asemenea actor. Împreună au pus bazele Arttis Academy (Academiei de învățare creativă) și organizează cursuri de dezvoltare profesională pentru corporații sau publicul larg, cu accent pe muzică și actorie.

Roxana Lupu a mărturisit în „Elita României” că, peste hotare, încearcă să fie „un ambasador țării mele, să muncesc, sa păstrez echilibru în a nu fi extrem de umilă sau foarte orgolioasă”.

Mândria mea de a fi româncă vine din cunoașterea istoriei acestui popor, din cercetarea vieții unor legende ca Petre Țutea, Mircea Eliade, Costache Oprișan, Mircea Vulcănescu și în general a intelectualității române din perioada interbelică care au ajuns de referință tocmai pentru că nu le-a fost rușine că sunt români”, mai spune aceasta.

Potrivit prezentării de pe Arttis Academy, Roxana Lupu a lucrat la Londra ca dezvoltator de afaceri pentru Angsana, în departamentul de vânzări pentru Ralph Lauren și Hotel Chocolat și ca instructor educațional pentru sesiuni de performanță de învățare, a oferit training-uri corporative pentru creativitate și joc, leadership creativ și vorbit în public pentru Nespresso, Rotaract UK și Capgemini. La rândul său, Nicholas Lupu este actor, cântăreț și formator profesionist. Are în spate roluri ca Boris Moscovici în lungmetrajul „Regina Marie a României”, „Mission Impossible: Rogue Nation” - unde a jucat rolul dirijorului, sau astronautul rus Anatoly Nikolaev în filmul „Mars1001.

Povestea întreagă a Roxanei Lupu, „Maria, Regina României”, aici.

Adauga comentariu