Bursa locurilor de muncă a devenit o formalitate! Un angajator: „Nimeni nu ne-ntreabă de ce am venit aici!”

Bursa generală a locurilor de muncă și-a ținut astăzi singură de urât în Focșani, întrucât sala fostului Cinema Balada, acolo unde a fost organizat evenimentul, a fost aproape goală. Datele oficiale ale AJOFM ne spun că instituția a luat legătura cu 312 angajatori din județ ( 269 în Focșani și 43 în Adjud) însă doar 25 și-au arătat disponibilitatea de a oferi locuri de muncă,


La nivelul județului au fost disponibile 547 de slujbe, mult prea multe pentru cele 186 de persoane care și-au căutat astăzi un loc de muncă (134 la Focșani și 54 la Adjud). Deși sala a fost mai mult decât lejeră la Focșani, statistica întocmită de AJOFM arată că 96 de persoane au fost selectate în vederea angajării iar trei au fost încadrate pe loc, ceea ce nu-i de colo.


Așa cum spuneam, dincolo de datele oficiale am putut vedea cu ochii noștri că bursa locurilor de muncă a devenit aproape o formalitate îndeplinită de AJOFM conform atribuțiilor. În Focșani am văzut foarte puțini tineri care încercau să-și găsească un job și ceva mai multe persoane trecute de 40 de ani, unele chiar de 50, care căutau ceva de lucru.


În sala fostului Cinema Balada cu greu puteai număra 10 – 12 reprezentanți ai angajatorilor din județ. Ne-am oprit să stăm de vorbă cu cineva care venise din partea uneia dintre cele mai vechi fabrici de confecții din județ. Am aflat că, în ciuda ofertelor, mulți nu sunt interesați de o carieră în asemenea domeniu.


„Fabrica noastră este pe piață de mult timp, personalul este format dar asta nu înseamnă că luăm doar muncitori calificați care au experiență în domeniu. De foarte multe ori am luat și muncitori necalificați și i-am instruit la locul de muncă. Acum avem nevoie doar de oameni care vor să muncească dar din păcate nu mă întreabă nimeni de ce am venit aici”, ne spune Amalia Pușcoiu de la departamentul de resurse umane.


Salariile sunt ceva mai mai mari decât minimum pe economie și ajung până la 2.500 de lei brut (1.500 de lei net) plus bonuri de masă. Asta nu înseamnă că proaspeții angajați vor fi remunerați cu această sumă de la început. Nu, ei vor fi plătiți în funcție de realizări și performanțe. Poate și din acest motiv, de aproximativ patru - cinci ani, nici un absolvent nu a dorit să se angajeze la fabrica de confecții.


O altă societate caută frezori, strungari și operatori CNC. Și aici salariile motivante sunt plătite în funcție de experiență și performanțe. Din păcate tocmai asta lipsește din Vrancea: personal calificat. Asta face ca media de vârstă a angajaților să fie peste 40 de ani. O altă piedică la angajare sunt cunoștințele. Cei care vor să se încadreze trebuie să cunoască desen tehnic și să aibă noțiuni de operare pe calculator.


„Uneori vin, alteori nu. Forța de muncă este slabă. Totuși dacă nu sunt specializați, se pot școli la locul de muncă atât teoretic cât și practic dar, după câte văd, unii tineri, nu generalizez, nu prea sunt interesați de acest gen de muncă, se duc înspre comerț. Aici, al noi, munca necesită foarte mare atenție, sunt date foarte importante. Nu este ușor să fii strungar. Meseria asta, să știți, este o artă”, ne-a spus reprezentantul firmei, Florența Alexandroiu.


Cât desprecei care caută de muncă... unii vin să se angajeze într-un domeniu și se încadrează în altul. Leonida are 46 de ani și o vreme a lucrat în străinătate însă crede că acasă e mai ușor. Deși a terminat cursuri de specializare ca finisor în construcții, el a plecat astăzi fericit cu recomandare pentru slujba de ajutor de bucătar. În ansamblu, e clar că nimeni nu se mai înghesuie să-și rupă spinarea pentru câteva sute de euro când în străinătate poate face aceeași treabă pentru mult mai mult. Din păcate nu ne putem angaja cu toții la stat deși unele instituții ne demonstează contrariul!

 

 

Adauga comentariu