Bună seara, România, bună seara, București! Andreea Esca, dată în judecată la Focșani de un fost medic de familie, care îi cere daune

Ședințe încărcate la Judecătoria Focșani. Un fost medic de familie, implicat într-un incident în urmă cu aproape cinci ani, a dat în judecată mai multe instituții media care, la acel moment, au abordat subiectul de presă. Printre cei chemați în judecată se numără și trustul PRO TV SRL, reporteri de aici, precum și cunoscuta prezentatoare Andreea Esca! Dosarul, aflat în faza de regularizare, nu a primit încă termen.

Pe lângă acest dosar, pe rolul aceleiași instanțe mai sunt înregistrate alte trei cauze similare, pârâți fiind atât reporteri locali, cât și de la nivel național. De altfel, în trecut, medicul vrâncean a mai introdus acțiuni de acest gen. La vremea în care s-a întâmplat incidentul, în vara anului 2013, presa relata că medicul - aflat la volan, a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor din Ploiești și, mai mult, l-a accidentat pe unul dintre agenți. Cu toate că a accelerat și a încercat să își piardă urma, aceasta a fost ajunsă de echipajul rutier la intrare în București și reținută. Chiar dacă au existat bănuieli că medicul se afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, acest lucru nu s-a confirmat, deoarece femeia a refuzat prelevarea de date biologice. În arest au mai fost câteva incidente și s-a dispus o expertiză psihiatrică.

Ulterior, procurorii au demarat cercetări pentru ultraj, însă s-a stabilit că suspecta nu avea discernământ la momentul comiterii faptei, solicitându-se în schimb internarea medicală. La Judecătoria Ploiești, instanța a decis în 2015 că medicul are nevoie totuși de tratament de specialitate. „Dispune obligarea provizorie la tratament medical a numitei. Obligă intimata să urmeze în mod regulat tratamentul medical prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”. După câteva luni, și instanța din Focșani a admis o cerere prin care o altă persoană a fost numită „ în calitate de curator special al intimatei în vederea înstrăinării imobilului cabinet medical dobândit de intimată în baza contractului de vânzare – cumpărare autentificat”, se arăta la acea dată în soluția instanței.

Sursa Foto: andreeaesca.com

Adauga comentariu