Bugetul județului a fost aprobat în lipsa lui Marian Oprișan. Opoziția liberală nevoită să accepte rolul de Don Quijote!

Așa cum era de așteptat, punctul cel mai discutat (din partea opoziției) de pe ordinea de zi a fost aprobarea proiectului care privea aprobarea bugetului județului Vrancea. Discuțiile, mai bine zis monologurile, purtate de liberali cu ei înșiși, într-o ședință prezidată de „pacemaker-ul” Ionel Cel-Mare, au părut să-i scoată din pepenii plictiselii pe consilierii PSD. Acest lucru a fost sancționat promptitudine de Liviu Bostan i-a sfătuit pe social-democrați să-și dea demisia dacă ședințele li se par obositoare.


În altă ordine de idei, liberalii au considerat proiectul de buget ca fiind neîndestulător pentru nevoile județului, în sensul că pentru investiții au fost alocați foarte puțini bani, în timp ce festivismele au beneficiat de alocări bugetare consistente. Fără să intrăm în detalii, liberalul Emilian Diaconu a atras atenția că pentru 24 ianuarie 2020, conducerea administrației județene a decis alocarea a 1,7 milioane de lei (aproape 358.000 de euro), sumă uriașă – record pentru sărbătorirea Unirii.


Altă problemă atinsă afost distribuirea preferențială a banilor publici și faptul că alocarea insuficientă de fonduri va împiedica finalizarea unor lucrări plătite din surse externe, lucru care va duce la continuarea acestora cu bani din bugetul județului, așa cum a fost cazul lucrărilor de la Crângul Petrești.
Nu în ultimul rând, printre problemele ridicate de liberali s-a numărat și faptul că aparatul birocrat al administrației județene se încăpățânează până la prostie să nu afișeze pe site-ul instituției proiectul de hotărâre privind bugetul. Așa l-am auzit pe directorul Dumitru Diță elucubrând cu greutate, navigând bolovănos printre pretexte naive, cum că legea nu-l obligă la așa ceva. În secolul XXI!


În final, așa cum era de așteptat, bugetul a trecut în ciuda votului de blam al consilierilor liberali. Amendamentele propuse de Emilian Diaconu și Ciprian Epure, care vizau transfer de cașcaval de la bacanalele tradiționale și îndreptarea sa către lucruri esențiale (refacere de drumuri, de exemplu), au fost luate în deșert de majoritatea PSD+ALDE. „Noi nu trăim în țara voastră”, păreau să spună paleștile ridicate în semn dezaprobator față de inițiativele opoziței.

 

Adauga comentariu