Bugetul ENET, motiv de dispută... politică. „Dumneavoastră nu reprezentați cetățenii, ci PNL, care v-a pus pe o listă!”

S-a mai încheiat o ședință de Consiliu Local și s-au pus la punct inclusiv bugetele pe anul în curs. Aceasta înseamnă și bugetul ENET, a cărui situația financiară nu arată foarte bine. De aceea, unul dintre punctele fierbinți de discuție au fost fondurile de care beneficiază societatea de termoficare, precum și facturile mari pe care trebuie să le achite unii focșăneni. Așa a pornit discuția de la consilierul liberal Ana Maria Dimitri, continuată de colegul său de partid, Ionuț Filimon, care l-a interpelat pe Manole Merchea, directorul ENET.

După ce s-a codit câteva secunde și a replicat că vorbește doar „când îmi spune doamna președintă”, primind aprobare de la Luminița Balaban, Manole Merchea a ținut mai întâi să sublinieze că liberalul Filimon nu poate face interpelări în numele cetățenilor, pentru că nu îi reprezintă pe aceștia.

Dumneavoastră nu reprezentați cetățenii, ci PNL, care v-a pus pe o listă. Altfel nu ați fi ajuns în vecii vecilor amin. Am lămurit prima problemă, cu reprezentarea. Doi: sunt persoane care au rămas singurii abonați de pe scară. Legea spune că toate cheltuielile comune trebuie plătite de toți locatarii. Ca urmare a unor hotărâri luate de asociațiile de proprietari, tot ce înseamnă cheltuieli comune le pune în cârca respectivelor persoane. Acolo unde sunt scări unde sunt foarte puțini oameni care s-au debranșat, sau deloc, acolo facturile sunt normale.

Trei: dumneavoastră spuneți că din cauza gestionării proaste. Dar prețul la gaze nu îl inflențează ENET. Influența în costuri e de 14 milioane de lei - creșterea de preț la gaz. Nu noi suntem vinovați, sau că fondul de salarii a sărit ca urmare a unor reglementări legale legate de salariul minim. Prețul de livrare a rămas cel reglementat de ANRE. Până la modificarea prețului de ANRE, ăștia sunt banii bugetului. Când se va ajusta prețul gigacaloriei... ceea ce înseamnă prețuri reglementate, ăsta este prețul”, a explicat Merchea cum stă treaba cu prețurile la facturi.

Și, pentru că au continuat reproșurile, Manole Merchea i-a sugerat liberalei Ana Dimitriu să inițieze un proiect de hotărâre pentru a ajuta persoanele care nu își pot plăti facturile la ENET. Totuși, am întâlnit și focșăneni fericiți. Dacă „Dumnezeul” căldurii stă la casă unde are centrală termică și prin urmare nu simte pe pielea lui o factură de la ENET, viceprimarul Marius Iorga a arătat că e mulțumit de societatea de termoficare. „Eu sunt mulțumitul, care a plătit 250 de lei, factura maximă”, a precizat viceprimarul UNPR.

Adauga comentariu