Biblioteca Județeană Vrancea - fonduri mai mari pentru achiziția de carte

Începând de astăzi, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani a pus la punct un program automatizat de împrumut la domiciliu. Acesta constă într-un birou de returnare rapidă a cărților și al unuia de împrumut la domiciliu. Instituția a reamenajat și punctul de acces la internet, acolo unde utilizatorii au posibilitatea unor sesiuni gratuite de acces.


La Biroul Periodice – Legislație, cei care calcă pragul bibliotecii au la dispoziție 38 de titluri de ziare și reviste (locale și naționale) precum și programul de legislație LexNavigator, cu posibilitatea imprimării actelor legislative dorite.


 „Anul acesta fondul alocat pentru achiziția de cărți a fost de 80.000 de lei, cu 20.000 de lei mai mult decât anul trecut. Din această sumă s-a cheltuit până acum 50.000 de lei, instituția noastră cumpărând peste 2.000 de titluri de la edituri mari din țară. Acest lucru s-a reflectat în prezența tot mai mare a numărului de cititori care împrumută cărți pentru acasă”, ne-a spus Elena Velniță de la Compartimentul de achiziții.


În schimb, față de alți ani, mult mai puțini cititori au călcat pragul sălii de lectură. Iubitorii de carte au preferat să plece cu ele acasă decât să lectureze la bibliotecă, acolo unde există volume într-un singur exemplar, respectiv titluri enciclopedice și de valoare.


În comparație cu alte județe unde biblioteca județeană funcționează într-un singur spațiu, în Focșani aceasta își desfășoară activitatea în patru centre diferite. Ponderea cititorilor este reprezentată de copii, liceeni și adulți de peste 45 de ani. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, numărul celor care împrumută a crescut, semn că plăcerea clasică a lecturării unui volum nu a murit. În 2018 au fost împrumutate 57.250 de volume de 4.470 de cititori.

 

Adauga comentariu