Beneficiarii Centrului de zi „CARTHA” din Adjud strâng bani pentru o excursie la mare. Ei vor vinde ornamente confecționate manual în cadrul unui târg de Crăciun

Centrul de zi pentru recuperarea persoanelor cu handicap „CARTHA” din Adjud organizează, pentru prima oară, un mini târg cu ocazia Crăciunului. De fapt, este vorba despre o acțiune caritabilă în care se urmărește o strângere de fonduri pentru beneficiarii instituției.


Centrul „CARTHA” a fost înființat cu fonduri europene în anul 2004 de Fundația „Pro Armonia”. fondată de psihologul Luminița Teodorescu, pentru recuperarea copiilor și tinerilor cu dizabilități. În momentul de față, instituția are 40 de beneficiari cu vârste cuprinse între 4 și 35 de ani și, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, conducerea s-a gândit să le facă acestora o supriză.


Managerul Florentina Alexe ne-a spus că întregul eveniment a fost creat pentru beneficiari, mai bine spus pentru a le face acestora o supriză de proporții. Pentru că de mai mulți ani „CARTHA” nu mai avea fonduri necesare pentru excursii, s-a gândit că cel mai potrivit lucru ar fi organizarea unui eveniment caritabil care să capete forma unui târg de Crăciun. Vor fi expuse spre vânzare obiecte ornamentale confecționate manual chiar de unii dintre beneficiari. Cu banii strânși, conducerea ONG-ului va organiza un sejur la mare, un vis devenit realitate pentru unii dintre beneficiari.


„Este prima ediție și pentru că nu mai avem bani de excursii de doi ani, ne-am gândit că este ocazia cea mai bună pentru a strânge niște bănuți ca să-i ducem la mare. De 15 ani ne străduim să facem acest lucru, deoarece unii dintre beneficiarii centrului nostru nu au fost niciodată pe litoral. Așa că am zis să încercăm. Avem produse de Crăciun, un minispectacol, floricele, vată de zahăr, ciocolată caldă, ceaiuri, colindători iar Moș Crăciun va fi și el prezent cu daruri pentru copii”, ne-a spus managerul Centrului „CARTHA”, Florentina Alexe.


Evenimentul, la care au fost invitate și oficicialitățile municipiului Adjud, va avea loc joi, 12 decembrie, la ora 17, chiar în sediul Centrului de zi „CARTHA” din strada Al.I.Cuza nr 96.

 

 

Adauga comentariu