Beat în penitenciar, a făcut bucăți un televizor și a dat foc unui pat. Un alt deținut a distrus cu o cârjă televizorul din cameră și a spart un geam

Un vrâncean în vârstă de aproape 30 de ani, „cazat” în Penitenciarul Focșani pentru fapte de violență, a fost trimis din nou în judecată. De această dată, Dănuț G. este acuzat că a provocat distrugeri în camerele de deținere, pe fondul consumului de alcool. Fapta a avut loc în august 2017, iar între timp inculpatul s-a mai ales și cu alte dosare penale.

În rechizitoriu s-a reținut că deținutul era nemulțumit că, la ora 1.00 noaptea, în camera de deținere nu se mai putea asculta muzică, motiv pentru care a spart televizorul care se afla pe o măsuță. Martorii ar fi confirmat că acesta era un pic pilit, astfel încât a avut curaj să arunce televizorul pe podea, iar mai apoi l-a aruncat și în gratiile de metal ale camerei. A fost dus la infirmerie imediat după incident și, în timp ce era consultat, s-a supărat pe un alt deținut aflat acolo, astfel încât l-a lovit.

Pentru a liniști spiritele și probabil pentru a-i risipi aburii de alcool, deținutul a fost mutat singur în altă cameră, unde după câteva ore a reușit să dea foc saltelei aflate pe pat, precum și pernei și păturii. La audieri, inculpatul a recunoscut tot și probabil a regretat. Mai mult decât atât, s-a împăcat și cu deținutul pe care îl lovise, astfel încât respectivul nu a mai depus plângere. În plus, a achitat paguba produsă, calculată de unitatea de detenție la aproximativ 640 de lei.

Un alt deținut trimis în judecată pontru distrugeri provocate în Penitenciarul Focșani este un nemțean de 46 de ani. Fapta care i se impută lui Mihai I. este mai recentă, chiar din acest an. În seara de Bobotează, Mihai I. ar fi lovit televizorul din camera de deținere cu o cârjă metalică, iar a doua zi, de Sfântul Ion, a spart un geam. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 370 de lei și nu a fost achitat.

Inculpatul este condamnat la peste 5 ani de închisoare pentru ultraj, iar în penitenciar a fost cazat singur după ce fusese lovit de un alt deținut cu o zi înainte și avea nevoie de îngrijiri medicale. Pe 6 ianuarie, deținutul s-a supărat că asistenta nu a vrut să îi administreze tratament perfuzabil, așa că, după ce cadrele au ieșit din cameră, a lovit televizorul cu cârja de care se folosea pentru a merge. După ce angajații din penitenciar au constatat paguba, inculpatul i-a avertizat că va sparge și geamul din cameră, ceea ce s-a și întâmplat a doua zi.

În timpul anchetei, Mihai I. a prezentat propria variantă: că de fapt ar fi trebuit ținut la infirmerie pentru că nu se putea descurca singur. Și, de supărare că nu este luat în seamă, a aruncat cu cârja în ușă, dar de fapt a nimerit televizorul. Apoi, tocmai pentru că nu se putea descurca singur cu cârja, din greșeală, a spart geamul din cameră.

Adauga comentariu