Bătălia vorbelor: conducerea Spitalului Județean dă replică Consiliului de Administrație

După declarațiile făcute azi de membrii Consiliului de Administrație al Spitalul Județean de Urgență ,,Sfantul Pantelimon’’ Focşani, conducerea unității vine cu câteva explicații și precizări. Sub forma unui comunicat de presă, asumat probabil atât de managerul Constantin Mîndrilă cât și de directorul medical Valentin Ochean, se arată că, în continuare, ceea ce vor membrii CA nu este posibil.

 

În comunicat se arată că Ana Maria Dumitriu, Dragoș Cozma și Ciprian Epure sunt membrii CA, numiți însă prin ordin de ministru, nu al ministerului, și că aceștia au fost convocați "în scris, în data de 29 ianuarie 2020, conform prevederilor legale și statutare, la ședința ordinară din 11.02.2020".

 

Despre ce s-a întâmplat azi, la ședința convocată de cei trei liberali, sunt mai multe aspecte explicate.

 

"Fără a fi în posesia procesului verbal vehiculat în spațiul public, dorim să îi aducem la cunoșcunoștință dnei Dimitriu că nu am reușit să identificăm în Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, temeiul legal în baza căruia a solicitat documentele enumerate public.

• Aducem la cunoștința celor interesați că activitatea de evaluare a conducerii spitalului este un atribut exclusiv al Ministerului Sănătății prin comisiile special organizate în acest scop în baza unei metodologii.

• De asemenea, accesul la documentele medicale (foi de observații -care sunt individuale și nu generale- emise pe secțiile spitalului), este supus unei legislații restrictive, neputând fi comunicate sau înaintate niciunei persoane, cu excepția organelor specializate și abilitate prin lege.

• Specificăm faptul că toate rapoartele organelor de control, inclusiv bugetul de venituri și cheltuieli, lunar, trimestrial și anual se regăsesc la Ministerul Sănătății. În concluzie, ne dorim să se înțeleagă cât mai clar cum funcționează din punct de vedere instituțional un spital public, iar ceea ce se întâmplă la acest moment considerăm a fi o ingerință politică nelegală și neavenită, cu efecte de nedorit asupra activității spitalului.

Precizăm că personalul medical (resursa umană a acestei instituții) este indignat și respinge atragerea în jocuri politice a unui domeniu în care trebuie să primeze grija față de pacienti și nu față de interesele politice", se arătă în comunicatul de presă.

Adauga comentariu