Bătaia, plângerea penală și eșecul. Primăria a pierdut procesul intentat focșăneanului care îl acuza de violențe pe un important om al instituției

Municipalitatea a pierdut definitiv și irevocabil un proces penal intentat unui focșănean de etnie romă care a îndrăznit să afirme că a fost agresat de unul dintre protejații primarului. În toamna anului 2016, cel care pe atunci era consilier al primarului Cristi Valentin Misăilă a fost acuzat că l-a bruscat pe focșănean, care în urma incidentului a fost rănit și chiar a avut nevoie de îngrijiri medicale. De aici, primarul s-a supărat și l-a pedepsit aspru pe Dan Gabriel Grigoraș Mocanu, care în prezent nu îi mai este consilier, ci director. Conduce cu mână pricepută, de fier, Direcția Relații Interne și Internaționale a Primăriei Focșani! Ei, și dacă ancheta în cazul angajatului a dat roadele așteptate, răfuiala cu focșăneanul a continuat.

Sursa video: Est News Media

Municipalitatea i-a făcut plângere penală lui Geoni Varvara, acțiune care nu a avut însă rezultatul scontat de reprezentanții săi, procurorii clasând dosarul. Din acest motiv, primăria a mers mai departe: a atacat soluția procurorilor, în instanță. Zilele trecute, Judecătoria Focșani s-a și pronunțat: „...respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de petenta Primăria municipiului Focşani, împotriva soluției de neurmărire/netrimitere în judecată dispusă prin ordonanţa de clasare a cauzei din data de 26.03.2018, în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi menţine soluţia atacată. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă petenta Primăria municipiului Focşani la plata sumei de 80 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”.

Practic, totul e bine. Nici Dan Grigoraş nu l-a împins pe focșănean, nici acesta din urmă nu a comis vreo faptă penală împotriva primăriei. De menționat că, la momentul respectiv exista o înregistrare video, în care ceea ce reclama focșăneanul se confirma într-o anumită măsură.

Sursa video: Est News Media

Însă Dan Grigoraș a venit cu o probă forte în apărare: un comunicat de presă! Probabil de aceea este acum cel mai cel pe relații interne. „Trebuie spus faptul ca domnul Varvara Geoni are o datorie de 50.623 lei (adică peste 500 milioane lei vechi), formată din debite la chirie și utilități. Pentru recuperarea acestei datorii uriașe, Primăria Municipiului Focșani l-a actionat în instanță încă din anul 2015, procesul fiind în continuare pe rolul instanței. Din păcate, acționarea în instanță nu a dus nicidecum la achitarea datoriilor, ci doar la un potop de injurii și amenințări din partea acestui individ la adresa colegilor și mai ales a colegelor din Primărie. ...de această dată am fost personal martor la felul reprobabil în care acest individ înțelege să se poarte cu angajații Primăriei Municipiului Focșani. În fața mea, domnul Varvara a înjurat și amenințat colegii (printre care și două doamne) de la compartimentul „Fond locativ”, ceea ce m-a determinat să îi solicit să renunțe la tonul jignitor și să părăsească instituția. Am fost refuzat și înjurat, drept pentru care i-am precizat că voi chema forțele de ordine pentru a fi evacuat și amendat. Deranjat de atitudinea mea fermă, domnul Varvara a ieșit furtunos din birou, continuând să amenințe în fel și chip pe toți cei prezenți, moment în care s-a împiedicat de pragul ușii. Sau s-a aruncat în mod teatral, dorind să se victimizeze pentru a scapa (în opinia sa) de obligatiile restante. Sincer să fiu, suspectez ca fiind posibilă a doua variantă. În mod firesc am ieșit să vad exact ce s-a întâmplat și să îl întreb dacă a pățit ceva”, se apăra dumnealui la acea dată.

În rest, nu ar mai fi nimic de spus. Poate doar că gurile rele povestesc că, în trecut, pe când era mândru angajat la CJ Vrancea, domnul Grigoraș și-ar fi încordat mușchii în fața unui domn care acum ne este parlamentar. Tot pe „neve”, de la niște navete cu ceva licori bahice. Însă, dat fiind că nu au existat alte dovezi în afara bârfelor, cu siguranță că domnul Grigoraș nu are cum să fie acuzat că are o fire extrem de colerică.

Adauga comentariu