Bani europeni „gratis” pentru înființarea unei afaceri

Ideile de afaceri au șansa să fie puse în practică cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Dacă vrei să deschizi o afacere în mediul urban din județul Vrancea - la Focșani, Adjud, Panciu, Odobești sau Mărășești – poți intra în competiția planurilor de afaceri deschisă de Egis România S.A. și Asociația de Marketing a Studenților din România  - AMA România în cadrul proiectului „Dezvoltarea Mediului Antreprenorial din Regiunea Sud Est prin acces la finanțare – DEMOFIN – SE”, adresat antreprenorilor din județele Galați, Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea și Constanța. Proiectul urmărește sa instruiască în antreprenoriat 450 de persoane din Regiunea Sud Est, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Practic, toată lumea se poate înscrie la aceste cursuri, chiar și cei care au în prezent mai puțin de 50% acțiuni la o firmă. Nu contează ocupația, ci trebuie doar să ai peste 18 ani. Însă cei care au între 18 și 24 de ani trebuie să urmeze o formă de învățământ. Și, cel mai important, cursurile sunt destinate doar celor care nu sunt înscriși în proiecte similare finanțate prin POCU 3.7. Pentru înscriere e suficient să ai o idee de afaceri și să dorești să înființezi o societate la oraș. În cadrul cursurilor de antreprenoriat se va putea dezvolta planul de afaceri și va avea loc selecția celor care vor obține finanțare. Ulterior, vor fi selectați 54 dintre absolvenți, care vor primi finanțare de până la 149.359 lei nerambursabili, pe baza planurilor de afaceri depuse ce vizează înființarea unor societăți comerciale în mediul urban.

Fondurile vor fi primite în tranșe. Dacă pentru prima este necesară doar ideea, pentru a primi cea de-a doua tranșă este necesar să se realizeze venituri de cel puțin 30% din valoarea primită inițial. Beneficiarii fondurilor nerambursabile trebuie să angajeze două persoane timp de minim 12 luni, iar societatea înființată în cadrul proiectului trebuie să supraviețuiască cel puțin 18 luni. Pentru înscrierea la cursurile de antreprenoriat puteți scrie un email la ciprian.bobeica@egis-romania.com, sau să vorbiți cu Ciprian Bobeică, expertul grupului țintă pentru Galați, Vrancea, Buzău, la 0735.178.107.

 

Adauga comentariu