Bă, care nu plătești CUP-ul? Că te ia mama lu proces verbal!

Administrația municipală s-a hotărât să pună piciorul în prag (bine face!) și să-i pună la plată pe cetățenii care driblează financiar primăria. S-a găsit și țapul ispășitor! Conducerea CUP este vinovată pentru faptul că nu dispune de lista exactă a celor care nu sunt abonați la serviciile companiei dar beneficiază de ridicarea gunoiul menajer. Cum s-a ajuns la această concluzie? Ei bine, Cristi Misăilă ne lămurește că „În 2018, în urma unui control efectuat de către Curtea de Conturi, s-a constatat faptul că în Focșani există doar 49.000 de abonați la SC CUP Salubritate SA, în timp ce Evidența Populației indica un număr de peste 93.000 de focșăneni”.


În paranteză fie spus, cu greu am crede că Focșaniul are 93.000 de locuitori, în condiția în care la recensământul din 2011 populația orașului era de 79.315 locuitori, în scădere dramatică față de 2002 (101.854 de oameni). E, cine se mai împiedică astăzi de astfel de amănunte? Primarul orașului... în nici un caz!


Așadar, conducerea CUP a fost găsit vinovată pentru că nu a reușit s-o facă pe detectivul. Pe cale de consecință, tot primarul a trebuit să ne scoată din întuneric.

Printr-o decizie vizionară, edilul a decis ca fiecare plătitor de CUP să facă dovada acestui lucru prezentând ultima factură sau copia după contractul încheiat cu instituția. Totul ar fi clar dacă nu ar interveni următoarea exprimare extrem de confuză: „Astfel am fost nevoiți să identificăm noi persoanele neabonate, dar aceasta o putem face doar cu ajutorul dumneavoastră, al celor care, în mod civilizat, plătiți lunar gunoiul!”, se zice pe pagina de FB a primăriei.


Păi, dom primar, haideți să ne lămurim! Ați identificat sau o veți face de acu în colo? Că nu se înțelege! Săracu primar, cum trebuie să le facă el singur pe toate...

 

 

Adauga comentariu